Ekonomi
  • 25.7.2020 21:23

Bu 6 otomobil markası kredi paketi kapsamından çıkartıldı!.. İşte nedeni

Kamu bankaları otomobil piyasasını canlandırmak ve tüketiciye en uygun koşulda kredi sağlamak maksadıyla bir kampanya başlatmıştı.
Bu kampanyaya dahil olan otomobil firmalarına da bir şart ileri sürülmüştü.Anlaşmalı firmalardan sıfır kilometre binek araç veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilerimize firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık yüzde 0,49 - yüzde 0,64 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulmuştu. 
Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota firmaları başlangıç şartlarına uymayıp belirlenen rakamların üzerinde zam yaptı.
O firmalar zam yapınca protokole uymamış oldu.
Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota firmalarının, araçlarındaki fiyat artışları nedeniyle kredi paketi kapsamından çıkarıldığını duyurdu.
Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından ortak yapılan açıklamada, bankaların Türkiye'nin ihracatının lokomotiflerinden olan otomotiv sektörünü ve sektöre bağlı olarak çalışan yan sanayide yerli üretimi desteklemek, bireysel ve kurumsal müşterilerin taşıt alımı için finansman ihtiyaçlarını uygun koşullarda karşılamaları amaçlarıyla 1 Ekim 2019’dan itibaren Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi ürününün müşterilere sunulmaya başlandığı belirtildi.
kamu bankalarından şu açıklama yapıldı; "Anlaşmalı firmalardan sıfır kilometre binek araç veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilerimize firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık yüzde 0,49 - yüzde 0,64 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulmuştur. Yapılan iş birlikleri ile hem taşıt sahibi olmak isteyen müşterilere uygun koşullar ile finansman sağlanmış hem de otomotiv sektörüne önemli bir hareketlilik getirilmiştir. Sağlanan finansman imkanı otomotiv sektöründen de büyük övgüler almıştır."

Güncellenme Tarihi : 25.7.2020 21:40

İLGİLİ HABERLER