Dünya
  • 11.3.2021 21:09

Bu adama koronavirüs bulaşamıyor

Koronavirüs ona zarar veremiyor: Süper antikorlu adam

Koronavirüs salgını boyunca pek çok insan hastalığı fark etmeden atlattı. Bazıları atlattırkan sonra tekrar yakalanırken, bazılarıysa süper antikor denilen kuvvetli bağışıklığa sahip oldu. Antikorları virüsü öldürmede o kadar iyi ki Covid-19 karşısında neredeyse ‘yenilmez‘ hale geldi. ABD'li John Hollis de onlardan biri.

Koronavirüs salgınında oldukça nadir görülen süper antikor, ABD'nin Virginia eyaletinde yaşayan John Hollis'de görüldü. Oldukça nadir görülen bir durum olmakla birlikte Hollis, binlerce süper bağışıklık sahibi insanlardan yalnızca biri.

Hollis'in sahip olduğu bu özelliğin en önemli yanı ise hiç bir şekilde Koronavirüs'ün ona bulaşamıyor oluşu.

HASTALIĞI HAFİF ATLATTI

“Gerçeküstü bir deneyim” diye paylaştığı durumunun nasıl fark edildiğini şöyle anlatıyor:

“Geçen yıl nisan ayında ev arkadaşım hastalandı. Çok hastaydı. İki hafta boyunca ben de hasta olacağım diye tedirgin bir şekilde bekledim. Ama olmadım. Sanırım şanslıyım, virüs beni teğet geçti, bir şekilde hasta olmadım diye düşündüm.”

Ancak Hollis’in bilmediği bir şey vardı: Çoktan Covid-19 olmuş ve atlatmıştı.

Temmuz ayına gelindiğinde gerçek ortaya çıktı:

“Mart sonunda virüs bana bulaştığını, kanımda süper antikorlarım olduğunu ve belki kalıcı bağışıklığım olabileceğini öğrendim.”

TESADÜFEN ORTAYA ÇIKTI

Hollis’in durumu iletişim müdürü olduğu George Mason Üniversitesi’ndeki Dr. Lance Liotta’ya Covid-19 deneyimini anlatması sonucu tesadüfen ortaya çıktı.

Farklı zamanlarda Hollis’ten kan örnekleri aldıklarını belirten Dr. Liotta şöyle konuştu: “Virüse saldırmanın farklı yolları üzerine çalışabileceğimiz bir altın madeni. Antikorlar Covid-19 durumunda şöyle çalışıyor: Virüsün yüzeyinde diken proteinleri var. Bu dikenler hücreye tutunup istila etmek için kullanılıyor. Hastanın antikorları o dikenlerin ucuna yapışıyor. Antikorlar üzerindeyken de hücre yüzeyine bağlanıp istila edemiyor.”

 

Güncellenme Tarihi : 13.3.2021 00:22

İLGİLİ HABERLER