Bilim
  • 29.6.2008 08:48

BU ARABA KENDİ KENDİNE PARK EDİYOR!..

Volkswagen, MPV sınıfında bir ilke imza atarak, makyajladığı Touran'da "Park Asistanı" gibi önemli bir yeniliğe daha yer vermeye başladı. Otomobilin standart donanımına eklenen bu özellik sayesinde park manevraları artık en acemi sürücüler için bile kabus olmaktan çıkacak gibi.

KÜÇÜK RÖTUŞLAR
Yakın bir gelecekte VW ürün gamındaki pek çok modele yayılacağını bildiğimiz "Park Asistanı", Touran'ın en büyük kozlarından biri. Çünkü rakiplerin hiçbiri böyle bir donanıma sahip değil. Park manevralarındaki direksiyon hareketlerini otomatik olarak yaparak sürücünün sadece gaz ve fren kontrolüne yoğunlaşmasını sağlayan bu sistem, otomobilin ön bölümünün biraz dışarıda kaldığı bazı durumlar dışında genel olarak sorunsuz çalışıyor. Geriye doğru yapılan bir manevra ve öne doğru gerçekleştirilen küçük düzeltme hareketinin ardından, otomobilin paralel park süreci tamamlanırken; sistemin direksiyon hareketleri de oldukça hızlı. Touran, makyajlı karoserinden çok, bu rakipsiz özelliğiyle ön plana çıkacağa benziyor.

140 HP GÜCÜNDE MOTOR
Yeni VW Touran şu an için ülkemizde sadece, ilk kez Golf modellerinde kullanma imkanı bulduğumuz 1.4 lt'lik TSI motorla sunuluyor. Turbo ve kompresörün bir arada bulunduğu 140 HP gücündeki bu motor, hacmini aşan bir performansa sahip.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER