Sağlık
  • 30.4.2010 17:58

BU DA EŞEKBULANS!

Nefes darlığı ve kalp yetmezliği olan hastaya ilk müdahale eşek sırtında yapıldı.

Bitlis'in Tabanözü köyüne bağlı Akçalı mezrasında kalp hastası ve nefes darlığı çeken 65 yaşındaki Ömer Elitaş aniden fenalaştı. Elitaş'ın ailesi hemen 112 Acil Servis'e haber verdi. Yola çıkan ambulans mezraya yaklaşık 1 kilometre kala çamura saplandı. Sağlık ekipleri 1 kilometre yol yürüyerek mezraya ulaştı. Sağlık ekipleri, hasta olan Ömer Elitaş'ı mecburen eşeğe bindirip ambulansa yetiştirmeye çalıştı. Yolda fenalaşan hastaya, sağlık ekipleri eşeğin sırtında solunum cihazı takıp ilk müdahaleyi yaptı.

Elitaş, eşeğin sırtında yaklaşık 1 kilometre yürütüldükten sonra ambulansa bindirdi. Burada da gerekli müdahalenin yapıldığı Elitaş, Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yolların yapılmamasına tepki gösteren Ömer Elitaş'ın oğlu Mehmet Şah Elitaş, 25 yıldır bu çileyi çektiklerini belirtti. Defalarca Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne, yollarının kötü oluşunu ilettiklerini ifade eden Mehmet Şah Elitaş, ancak aradan geçen bunca zamana rağmen bir sonuç alamadıklarını söyledi. Elitaş, "Babamda nefes darlığı ve kalp yetmezliği rahatsızlığı var. 112 ekiplerini çağırdık ancak köye yaklaşık 1 kilometre kala çamura saplandı ve mezraya kadar gidemedi. Defalarca İl Özel idaresin durumu izah ettik ama 'bugün yarın yapacağız' diye yıllarıdır bizleri kandırıyorlar" dedi.

"KÖYÜN AMBULANSI MERKEPLER OLDU"

Aynı sorunu sık sık yaşadıklarını dile getiren Mehmet Şah Elitaş, merkeplerin ambulans görevi yaptığını belirtti. Elitaş, "Bundan yaklaşık 4 ay önce doğum hastamız vardı. Aynı bu şekilde ambulans çamura saplanınca onu da eşeğin sırtında taşımak zorunda kalmıştık. Bugün de aynısı oldu. Ambulans yine çamura saplandı ve doktor ile hemşire mezraya kadar yürüdü. Ambulansa kadar babamı eşekle taşımak zorunda kaldık. Bizim mezranın yolu 25 yıl önce yapılmış. Son yıllarda çevre köylerin yolları yapıldı, yenilendi ancak bizimki halen yapılmadı. Yetkililerden yolumuzun yapılmasını istiyoruz" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

 

 
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız
 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER