Bilim
  • 23.10.2008 11:22

BU DA "KURŞUN" GEÇİRMEZ MENDİL

İzlandalı bir tasarımcı, dünyanın ilk kurşun geçirmez mendilini yarattı. Bu mendil tehlikeyi seven erkeklere göre!
James Bond rüzgarının estiği şu günlerde tasarımcılara da ilham veren ajan 007, şimdi de bir kurşun geçirmez mendilin ortaya çıkmasını sağladı. Çelikten beş kat daha güçlü, çok hafif karbon kökenli sağlam liflerden oluşan kevlar malzemesinden hazırlanan mendil, tehlikeyi seven ve aynı zamanda 'kalbini korumak isteyen' erkeklere göre!
İzlandalı modacı Sluli Recht'in tasarladığı ve şimdilik sadece 10 adet üretilen bu özel mendil, altın ipekten veya Fransız pamuğundan dokunmuş ve şimdilik sadece sarı renkte.
120 euro'dan satışa çıkarılan kurşun geçirmez mendil, kurşun geçirmez monta da ilham olacak gibi görünüyor. Modacı Recht, 'Kevlar Koleksiyonu' verdiği tasarımlarının bu alanda büyük başarılara imza atmış Meksikalı terzi Miguel Caballero'yla yarışamayacağına ancak yine de iddialı olduğunu belirtiyor.
Meksika'nın başkenti Mexico City'de küçük bir dükkanı bulunan Caballero, kurşun geçirmez ceket ve gömlekleriyle bu alanda en önemli isim olarak bilinmekte. Kullandığı gizli bir malzeme sayesinde kurşun önleyiciliğiyle ünlenen kumaşlar, birçok müşterinin de gözbebeği.
İzlanda, Meksika'ya göre çok daha güvenli bir ülke olsa da, Sluli Recht, mendiline yoğun bir ilgi olacağı görüşünde. Özellikle Bond modasının yaygınlaştığı şu günlerde, erkeklerin kalbine gidecek yol, bu olsa gerek! -Gazeteport-

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:04

İLGİLİ HABERLER