Gündem
  • 7.1.2014 11:51

Bu da Zekeriya Öz'ün bahşişinin belgesi

Savcı Zekeriya Öz'ün Dubai'de yaptığı 77 bin TL'lik lüks tatilin masraflarının işadamı Ali Ağaoğlu tarafından karşılandığı açıklandı. Gündeme damga vuran tatille ilgili ilginç ayrıntılar var. Zekeriya Öz'ün 5530 dirhem tutan akşam yemeğinde verilen 300 dirhem bahşişin belgesi de ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Savcıcı ve Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ün Dubai'de yaptığı 77 bin TL tutan, lüks tatili gündeme bomba gibi düştü. Sabah gazetesindeki, tatil masraflarının İstanbul'daki bir inşaat firması tarafından ödendiği iddiasına karşılık, Hürriyet'e konuşan Öz, 'Parayı cebimden ödedim' açıklaması yaptı. Öz'ün savunmasına cevap ise işadamı Ali Ağaoğlu'ndan geldi. Bir basın açıklaması yayınlayan Ağaoğlu, 'Dubai temsilciliğimizin, Sayın Savcı ile çok öncelere dayanan tanışıkları çerçevesindeki bu ağırlama temsilcimizin inisiyatifiyle gerçekleşmiş olup bilgimiz dahilindedir' diyerek, tatil masraflarını kendi şirketi tarafından karşılandığını duyurdu.

5530 dirhem fatura 175 TL bahşiş

Sabah gazetesi ise kendilerini yalanlayan Zekeriya Öz'e cevap vererek, haberine konu olan fatura ve ödeme kayıtlarını yayınladı. Sitede yayınlanan belgelere göre, Öz'ün 77 bin TL tutan tatil masraflarını Ağaoğlu Grubu ödemiş. Belgeler arasında dikkat çeken bir ayrıntı ise 5530 dirhem (3200TL) tutan akşam yemeğinden sonra 300 dirhem bahşiş ödendiği de adisyona not edilmiş.

175 Türk lirasına tekabül eden 300 dirhem bahşişin ödendiği yemeğin 5530 dirhemlik ücreti ise Ağaoğlu Şirketler Grubu Körfez Ülkeleri Satış Direktörü İdris Demirhan'ın kartından çekilmiş.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:42

İLGİLİ HABERLER