Yaşam
  • 3.9.2013 11:40

Bu filmi televizyonlar yayınlayamaz

Sinemada izleyiciyle buluşan 'Temel' serisinin ikinci filmi Moskova'nın Şifresi Temel bu akşam televizyon ekranına gelecek ama... 

Milliyet yazarı Sina Koloğlu bu akşam ATV’de ekrana gelecek Moskova 'nın Şifresi Temel filmini yayından önce izledi ve izlenimlerini okuyucuyla paylaştı. İşte Koloğlu'nun 'ekranda yayınlanamaz' dediği filmle ilgili ayrıntıları yazdığı o bölüm:

"Yayın öncesi “sansürsüz hali”yle izledim. RTÜKİzleme ve Değerlendirme Dairesi uzmanı gibi 20 dakikasını izledim ve “Bu kadar da yeter”‘ diyerek şu kararı verdim; bu film ekranda yayınlanamaz. Yayınlanırsa zaten yayınlanmamış olur...

Film başlıyor “Nah Sana” işareti
Salih Kalyon daha film başladığı ilk sahnede “Nah sana verirler” diyerek hareketiyle ilk “bip” ve “buz” sahnesiyle açılışı yapıyor. Ondan sonra başlıyor bizim film. Turgay’ın her diyaloğu “bip”li. Filmin ilk 20 dakikasında 14 sahneyi “bip”ledim.

Bir de buzlama sahneleri var. İlk 20 dakikada dört buzlama sahnesi tespit ettim. Rus mafya babası votkayı götürüyor, ilk sahnelerde yer alıyor. Rus mafya rusça konuşuyor alt yazı yazıyor. Yukarıda votka bardağı da var. Hem alttaki “O Temel’in kafatasında votka içeceğim” sözünü olduğu gibi kaldırdım ben. Şimdi “votka”yı nokta nokta yazmak lazım tepki çeker. İyisi mi zaten adam Rusça konuşuyor ne dediği önemli değil onun için alt yazı kaldırıldı üstte votka buzlandı.

İki sahnede de tereyağı reklamı var. Onları da bir güzel buzladım. Zuhal’in bindiği arabayı arkadan çekmişler, markası nal gibi görünüyor aynen buzzz. Siz hâlâ bu filmi izleyip “Aman ne güldük” diyorsanız sizde de bir gariplik olduğu yolunda şüphelerim olacaktır. Dediğim gibi izleme ve denetleme üyesi kimliğimle söylüyorum, bu film televizyonlarda yayınlanacak gibi değil. İnternette izleyin, kiralayın izleyin ama televizyonda izlemeyin. Bir “bip” anlamayacaksınız çünkü..."
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:19

İLGİLİ HABERLER