Gündem
  • 20.1.2014 00:40

Bu görüntü olay oldu!..

Taksim’de toplanan Hrant Dink’in dostları ve sevenleri 7 yıl önce suikaste kurban giden gazeteciyi anmak için Agos Gazetesi’ne yürüdü. Siyasetçilerin de destek verdiği yürüyüşe Trabzonspor taraftarlarının da katıldığı görüldü.
 

Hrant Dink’in ölümünün 7. yıldönümünde Taksim’de toplanan binlerce kişi, Agos gazetesine doğru yürüdü.  Taksim Meydana izin verilmediği için Talimhane girişinden başlayan yürüyüşe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, gazeteci arkadaşları ve yüzlerce seveni katıldı. Yürüyüşe katılan en dikkat çekici grup ise Trabzonspor taraftarları oldu. Yürüyüşe destek veren Trabzonspor taraftarları ellerinde karanfil taşıdı. Talimhane’de yürümeye başlayan yüzlerce kişinin "Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeni’yiz" dövizleri taşıdığı görüldü.

Grubun yürüyüşü sırasında, Türkçe ve Ermenice müzikler çalındı. Agos binasına, "7 yıldır birlikte korudular, birlikte susuyorlar" yazılı pankart asıldığı görüldü. Taksim'den yürüyen grubun, Agos gazetesi önünde bekleyenlerle biraraya gelmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında Dink'in bir konuşması dinletildi.
Burada konuşan Dink'in arkadaşı ve Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, "nerdeyse 100 yıl boyunca hayatlarında asılı duran bir tartışmayı bitirecek olan kişinin" bu dünyadan gidişinin üzerinden 7 yıl geçtiğini söyledi. "Kollarını, halkların birlikte yan yana, birbirlerine dokunarak yaşama kültürü oluşturması için sıvayan Dink'in çabası ve mücadelesiyle oluşturabilecek ortak yaşam protokolümüze sıkıldı kurşunlar" diyen Kaya, bu cinayetle içlerindeki kuşların göç ettiğini, yapraklarının döküldüğünü, ocak ayında ocaklarının karatıldığını dile getirdi. Kaya, "Kardeşimiz Hrant: Bizler, burada olan, kardeşlerin ve arkadaşların tam 7 yıl önce senin ayakkabılarını giydik ve öyle basıyoruz yere" ifadelerini kullandı. 

BEYAZ BERE TARTIŞMASI
Hrant Dink’in öldürüldüğü Agos Gazetesi’nin önünde trafiği kontrol etmek için görevlendirilen polislerin beyaz renkli bere takması sosyal medyada tartışma yarattı. Eski Bakan Ertuğrul Günay'ın da twitterdan dahil olduğu tartışmada Hrant Dink’in katili Ogün Samast da cinayet günü beyaz bere taktığı hatırlatılarak polislerin beyaz bereli olması  “Mesaj mı” ifadeleri kullanıldı.

ERTUĞRUL GÜNAY DA TARTIŞMAYA KATILDI
Polislerin beyaz bere giymesini eleştiren Günay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya hitaben attığı mesajda "İstanbul 15 derece iken bügün Hrant'ı anma töreninde polislere beyaz bere giyme emrini kimverdi" ifadelerini kullandı. (milliyet)

İşte O msj

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:22

İLGİLİ HABERLER