Dünya
  • 13.5.2021 01:22

Bu görüntüler gerçek: Gökten fare yağdı!

ABC muhabiri tarafından sosyal medyada paylaşıldıktan sonra hızla yayılan görüntüler, fare istilası altında olan ülkede durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.

Şoke edici görüntüler, çiftçilerin son on yılların en kötü kemirgen vebasıyla savaşırken Avustralya'da farelerin gökten düştüğü anları gözler önüne seriyor.

New South Wales kırsalında çekilen hayrete düşüren görüntülerde, gökten hem ölü hem de diri farelerin yağdığını görülüyor.

The Sun gazetesinin aktardığına göre fareler, bir çiftçinin tahıl hasadının ardından makineden yere düşüyor.

GÖKTEN FARE YAĞIYOR

"GÖKTEN FARE YAĞIYOR"

Korkunç görüntüler, Twitter'da ABC muhabiri Lucy Thackray tarafından "gökten fare yağıyor" notuyla paylaşıldı.

HER YERİ İSTİLA ETTİLER

HER YERİ İSTİLA ETTİLER

Farelerin istila ettiği bölgede, çiftçiler tüm mahsullerini fare istilası nedeniyle kaybetmekten korktukları için yetkililerden destek istiyor.

Çiftçi heyeti, fare istilasından etkilenenlere çiftlik başına 25 bin dolar yardım verilmesini talep ediyor.

Kemirgenlerin mağazalara ve dükkanlara pislik bıraktığı, hatta bölgedeki hastanedeki hastaları ısırdıkları aktarılıyor.

Yetkililer ise bölgeyi kasıp kavuran fare sürülerini kontrol altına almak için mücadele etse de şimdiye kadar pek başarılı olmuş gibi görünmüyor.

Kış için saman balyası yapan çiftçiler, çoğunu hızlı üreyen kemirgenlere karşı kaybetmekten endişe ediyor.

BİR ÇİFT FARE 500 YAVRU YAPIYOR

BİR ÇİFT FARE 500 YAVRU YAPIYOR

Yerel basında, sadece bir çift farenin bir sezonda ortalama 500 yavru üretebileceği bildiriyor. Bu haberler bölge halkı arasında büyük endişelere yol açıyor.

Sydney'in kuzeybatısında bulunan beş saatlik bir sürüş mesafesindeki Gilgandra'daki bir çiftlikte de korkunç görüntüler çekildi.

Tüyler ürperten görüntülerde, boruların altından ve makinelerin üzerinden koşturan binlerce kemirgen dikkat çekiyor.

GECELERİ YERLERDE BİNLERCESİ GEZİYOR

GECELERİ YERLERDE BİNLERCESİ GEZİYOR

Çiftçi Ron Mckay ABC'ye yaptığı açıklamada, "Geceleri yerlerde binlerce fare koşturup duruyor. Binlercesi birden..." diye konuşarak durumun ne kadar vahim olduğunu anlattı.

Kemirgenlerin istila ettiği bölgedeki dükkan sahipleri ise, farelerin bıraktığı dışkıyı temizlemek için günde altı saat harcadıklarını söylediler.

Gulargambone kasabasından bir bakkal ABC'ye yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Hayvanlar dükkanın içinde öldüğü için kokuyor, bu yüzden insanlar yiyeceklerini almak için başka bir yere gidiyorlar."

MARKETLER CİPSLERİ SAKLADI

MARKETLER CİPSLERİ SAKLADI

Marketler atıştırmalık patates ve mısır cipslerini, farelerden korumak için buzdolaplarında muhafaza etmek zorunda kalıyor.

Mart ayında NSW sağlık departmanı, Gulargambone, Tottenham ve Walgett bölgelerinde hastanede tedavi edilirken üç kişinin fareler tarafından ısırıldığını söyledi.

Uzmanlara göre kemirgen salgını, yıllarca süren kuraklığın ardından bölgede alışılmadık derecede yoğun yaz yağmurlarıyla bağlantılı.

Güncellenme Tarihi : 13.5.2021 01:32

İLGİLİ HABERLER