Yaşam
  • 31.7.2009 00:49

BU İŞKENCE HAYVANA YAPILMAZ!..

Doğayı, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO) Sivas Temsilcisi ve Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Öğretim Üyesi Nurten Tezer, bir süredir beslediği yavru sokak köpeğinin ayakları telle bağlanıp, işkenceyle telef edildiğini ileri sürdü.

Tezer, Toptancılar Sitesinde bir süredir beslediği yaklaşık 10 yavru köpekten birini, sitedeki bir iş yerinin yanında ayakları telle bağlanarak telef olmuş vaziyette buldu.

Köpeğin öldüğü yerde basın açıklaması düzenleyen Tezer, bir gün önce beslediği yaklaşık 4 aylık köpeği ertesi gün beslemeye geldiğinde işkence edilerek öldürüldüğünü fark ettiğini söyledi.

Karşılaştığı durum karşısında çok üzüldüğünü ifade eden Tezer, sokak köpeklerine karşı bu bölgede yaşanan çok sayıda olay olduğunu, bu gördüğünün ise en vahşi olanı olduğunu belirtti.

Sitenin güvenliği olmasına rağmen sokak köpeğinin vahşice telef edildiğini ve insanlık dışı bu görüntüleri suç duyurusu olarak sunacağını kaydeden Tezer, ''Yetkililere sesleniyorum, bu hayvanı öldüren kişileri bulsunlar ve gereken cezayı versinler'' dedi.

Sokak köpeklerine karşı insanların çok duyarsız olduğunu, sürekli şikayet ettiklerini, köpekleri görüntü kirliliği olarak düşündüklerini ileri süren Tezer, ''Onlara can olarak bakmıyorlar. Çocukları bir tane köpeğe işkence yaparken görseler 'niye yapıyorsun?' diye soran yok. Bunu defalarca gördük'' diye konuştu.

Tezer, yavru köpeğin öldürüldüğü alanda başka bir köpeğin de geçtiğimiz günlerde öldürülerek aynı yere gömüldüğünü ileri sürdü.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:01

İLGİLİ HABERLER