Gündem
  • 29.9.2013 17:33

Bu kadar belden aşağı vuruyorsun, faydası olur mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon'da Hamamizade İhsahbey Kültür Merkezi'nde yapılan AK Parti Eylül Ayı Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Günümüzde dünyayla birlikte hareket etme zorunluluğu olduğunu dile getiren Bayraktar şunları söyledi:

"Biz dünyayla hareket etme ve Avrupa Birliği ile yakınlaşma programı gösteriyoruz. Ülkemiz 11 yılda çok mesafe katetti. Ayrıca bu süreç içersinde dünyada yaşanana en büyük ekonomik krizleri de yaşadık. Türkiye bu krizlerden en az etkilenen ülkelerden oldu. Şu anda etrafımızda bir ateş çemberi var. Konumu itibari ile Türkiye zor bir coğrafyada. Arap baharının getirdiği zorluklardan etkileniyoruz. Türkiye bu zorluklar içerisinde istikrarını, kalkınmasını gerçekleştiriyor."

Türkiye'nin bir takım sıkıntılarla önünün kesilmeye çalışıldığını da vurgulayan Bakan Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin gelişmesinden, kalkınmasından rahatsızlık duyanlar var. İçeride bu sıkıntıları yansıtanlar çeşitli bir takım olgularla önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Türkiye'de muhalefete ihtiyacımız var. Demokratik ülkelerde, halkın kendi kendini idare ettiği temsil sistemlerinde, muhalefet iktidar kadar önemlidir. Muhalefet olması lazım. Muhalefetin eleştirmesi lazım. Muhalefetin iktidarlara doğru yolu göstermesi lazım. Türkiye'de böyle mi yapıyorlar? Maalesef. Trabzon özeline gelirsek; Trabzon'un kalkınması, gelişmesi için bir birliktelik tüm partilerde var. O nedenle tüm siyasi partilere teşekkür ediyorum. Ama Ak Partiye muhalefet yaparken yol göstericilik yerine, uyarma yerine, olmayan şeyler icat ediliyor. Bunlar doğru değil. Biz istiyoruz ki muhalefet eleştiri yaparken, halkın hayat seviyesini kalkındıracak, Trabzon'u, Türkiye'yi geliştirecek alternatifler ortaya koysun. Gerçekten yaptığımız yanlışları dile getirsin."

Salondaki kalabalığa da dikkat çeken Bakan Bayraktar, "Yaz günü, pazar günü, tatil günü, bizim partilliler bu salonu dolduruyor. Gidin muhalefete bakın bunu başka partilerde bulamazsınız. İktidara talip olmak isteyen daha çok çalışır, daha çok çalışır. İnanın muhalefet çalıştığı zaman Türkiye'de kalkınma hızı artar, gelişme artar, ahlak artar. Beraber bunu yapmamız gerekiyor. Biz o zaman daha dikkatli oluruz. Türkiye'de yüzde 50 oyumuz var. Trabzon'da yüzde 60'ın üzerinde oyumuz var. Muhalefet yerinde sayıyor. Bu kadar belden aşağı vuruyorsun, faydası olur mu? Akıllı adam faydalı işlerin peşinde koşar. Beyhude, faydasız işler peşinde koşmak ne insaniyete yarar ne de İslamiyet'e yarar" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:36

İLGİLİ HABERLER