Eğitim
  • 1.9.2014 15:02

Bu kez öğrenciler su sıktı

ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi'nin girişine 'Ali İsmail'in üniversitesine hoşgeldiniz' yazılı pankart asan bir grup öğrenci ile bunu indirmek isteyen özel güvenlik görevlileri arasında gerginlik çıktı.

Anadolu Üniversitesi'nde bugün kayıtlar başladı. Üniversiteye kayıtların başlaması nedeniyle Öğrenci Kolektifleri ve Sosyalist Gençlik Derneği üyeleri Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü girişine üzerinde 'Ali İsmail'in Üniversitesi'ne hoşgeldiniz' yazılı pankart astı. Üniversite özel güvenlik görevlileri de asıan pankartı indirmek istedi. Öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Pankartın bulunduğu yere Anadolu Üniversitesi'ne ait itfaiye aracı çağırıldı. Öğrenciler bir süre itfaiye aracını ele geçirerek güvenlik görevlilerinin pankartı indirmesine izin vermedi. Öğrenciler daha sonra üniversitenin girişini araç trafiğine kapatan güvenlik görevlilerinin araç sürücülerine öğrenci olayları nedeniyle trafiğin kapatıldığını belirtmesine de tepki göstererek üniversitenin girişindeki güvenlik kontrol tabelalarını kaldırarak yolu araç trafiğine açtı.

BU KEZ ÖĞRENCİLER SU SIKTI

Özel güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Öğrenciler üniversitenin bahçesini sulamada kullanan hortumu ele geçirerek güvenlik görevlilerine su sıktı. Güvenlik görevlileri daha sonra itfaiye aracının etrafını kuşatarak asılı olan 'Ali İsmail'in Üniversitesine hoşgeldiniz' yazılı pankartı indirdi. Öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasında tekrar yaşanan arbede sonrasında güvenlik görevlileri olay yerinden uzaklaştı.

Öğrenciler 'özel güvenlik birimi defol, üniversiteler bizimdir' sloganı attıktan sonra üzerinde Ali İsmail Korkmaz'ın resminin de bulunduğu 'Ali İsmail Üniversitesine hoşgeldiniz' yazılı pankartı tekrar yerine asarak dağıldı.
Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, (DHA)-

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:10

İLGİLİ HABERLER