Spor
  • 1.8.2009 00:04

'BU KULÜP TALAN EDİLMİŞ!..'

Başkan Sümer, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, göreve geldikten sonra ilk olarak takımın geçmiş dönemlere ait hesaplarının incelenmesini istediklerini bildirdi.

Diyarbakırspor'un geçmiş dönemlere ait sadece vergi borçlarının ortaya çıkarıldığını, tüm hesapların incelenmemesi halinde kulübün yaşadığı sıkıntının aşılamayacağını anlatan Sümer, kulübün mali sıkıntı içinde olduğunu vurguladı.

Sümer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu konuda gereken desteği göremiyoruz. 1968 yılında kurulan Diyarbakırspor kulübü son 10 yıl içinde talan edilmiş. Ben de bu dönem içinde yöneticilik yaptım. Kulübün hesapları incelendiğinde sadece vergi borçlarının ortaya çıkarıldığını gördük. Diyarbakırspor'un geçmiş dönemlere ait 14 milyon TL borcu bulunuyor. Ancak biz şeffaflık içerisinde geçmiş dönemlere ait tüm hesapların incelenmesini istiyoruz."

Sümer, 15 futbolcuyla resmi sözleşme imzaladıklarını belirterek, anlaşma sağladıkları Brezilya'dan 3 futbolcunun da yarın Diyarbakır'a geleceklerini bildirdi.

Basın sözcüsü Suat Önen de kulübü ayakta tutabilmek için çeşitli girişimlerde bulunmalarına rağmen bugüne kadar destek göremediklerini ifade ederek, şöyle dedi: "Türkiye'deki hiçbir takım sadece yöneticilerin geliriyle ayakta durmuyor. Kulüpler, devlet, federasyon, belediye veya sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle ayakta duruyor. Ancak Diyarbakırspor'un böyle bir kaynağı yok. Kulübün hiçbir geliri yok. İdarecilerin imkanlarıyla çarkı döndürmeye çalışıyoruz. Önümüze çıkan engelleri kaldırmak konusunda pes etmeyeceğiz."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER