Asayiş
  • 9.12.2014 10:52

Bu kuyumcu soygununa ne başlık yazacağımızı şaşırdık

Plakaları "Mutluyuz" yazılı kartonla kapatılmış otomobille gelen soyguncular girdikleri kuyumcu ve çevresinde küçük çaplı savaş ortamı yarattı.

Ellerindeki pompalı tüfeklerin tetiklerine art arta bastı. Kuyumcuyu yaraladı. Yüklü miktarda altını alarak kayıplara karıştı. Pendik Velibaba Mahallesi Yakacık Caddesi üzerinde bulunan kuyumcuya sabah saatlerinde gelen silahlı ve maskeli 4 kişi, ortalığı savaş alanına çevirdikten sonra yüklü miktarda altını alarak kayıplara karıştı.

"MUTLUYUZ" YAZILI SÖZDE GELİN ARABASIYLA

Edinilen bilgiye göre soyguncular gözüne kestirdikleri kuyumcunun önüne plakaları "mutluyuz" kartonla kapalı olan beyaz renkli bir otomobille geldi.

HEPSİ SİLAHLI VE MASKELİ 4 KİŞİ

Silahlı ve maskeli 4 kişi, esnafın ve çevrede bulunanların olaya müdahale etmesini engellemek, onları korkutmak için otomobilden iner inmez pompalı tüfeklerle ateş etmeye başladı. Bu sırada ortalık savaş alanı gibiydi ancak bu sırada yaralanan kimse olmadı.

YÜKLÜ MİKTARDA ALTIN ALDILAR
Bu şekilde kuyumcuya giren soyguncular, yanlarında getirdikleri torbaya doldurabildikleri kadar altını doldurdu ve olay yerinden uzaklaştı. Soygun sırasında kuyumcunun kendi silahıyla karşılık vermeye çalıştığı, ancak soyguncuların açtıkları ateş sırasında yaralandığı için bunu gerçekleştiremediği öğrenildi.

KAÇIŞLARI CEP TELEFONU KAMERASINDA
Soyguncuların geldikleri araçla kaçışları olay tanık olan bir kişi tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Görüntülerde esnaf ve çevredekilerin kaçışları, bir kadının "plakayı alın" diye seslenişi duyuluyor.

Pendik'te yüzleri maskeli silahlı 4 kişi bir kuyumcuyu soydu. Kuyumcu sahibini silahla yaralayarak yüklü miktarda altını alarak kaçan zanlılar vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

İddiaya göre, yüzleri maskeli ellerinde pompalı tüfek olan 4 kişi kuyumcuya gelerek altınları almak istedi. İçeri giren iki kişi kuyumcu ile boğuşurken, diğer iki kişi dışarıda bulunan araçta bekledi. Yüklü miktarda altını bir torbaya dolduran maskeli soyguncular kendilerini bekleyen araca doğru koşarken havaya ve çevreye ateş açarak kaçtı. Olay yerinden beyaz bir arabayla kaçan zanlılar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Bu sırada zanlıların açtığı ateş, bir eve de isabet etti. Neye uğradığını şaşıran ev sahibi yaşlı kadın, "Dışarıdan odun alıyordum. Silah seslerini duydun geçen sene burada dizi çektiler. Yine dizi çekiliyor sandım. Komşular bağırdı 'içeri gir soygun var' diye. Duvara gelen mermi yüzünden elimde hafif yaralandı" dedi.

Silah seslerini duyan çevrede bulunan esnaf durumu polise bildirdi olay yerine gelen polis çevrede aramalar yaptı ve kuyumcu çevresini güvenlik çemberine aldı. Kuyumcuda delil toplayan polis, kaçan hırsızların yakalaması için çalışma başlattı.

İLGİNÇ TESADÜF
Öte yandan aynı kuyumcuda 2 yıl önce "Akasya Durağı" isimli televizyon dizisi için bir soygun sahnesinin çekildiği öğrenildi.

Soygun sonrası yaşanan panik ve şüphelilerin araçla kaçışı bir vatandaşın cep telefonu kamerası tarafından böyle görüntülendi.
 

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:45

İLGİLİ HABERLER