Gündem
  • 31.3.2012 16:31

'Bu millet CHP’ye yüzde 25’ten fazla oy vermez'

Has Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, Ordu'da gündme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’da bulunan Kurtulmuş, Ünye ilçesinde Halil Efendi Sosyal Tesisleri’nde partisinin il başkanları bölge toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Kurtulmuş, Türkiye’de iki temel üzerinde milletin oy kullandığını belirterek şunları kaydetti: ”1950 -2012 yılları arasındaki 62 yıllık siyasi tarihin özetinde, bu millet iki temel saikle oy veriyor. Bunlardan biri askeri vesayetin karşısında kimi görüyorsa ona oy veriyor. 1950’den beri CHP’nin iktidara gelmemesinin en temel nedenlerinden birisi budur. Rahmetli Menderes’i vesayetin karşısında görüyor ona oy veriyor, Turgut Özal’ı görüyor ona oy veriyor. Bugünkü iktidar partisini görüyor ona oy veriyor. Öyle olduğunu gördüğü, düşündüğü için oy veriyor. İkincisi ise Türkiye’de CHP’nin temsil etmiş olduğu, milletin değerlerinden kopuk siyaset tarzının karşısında kimi görürse ona oy veriyor. Bütün partileri kapatın, bugünkü CHP bu haliyle devam etsin, bu millet CHP’ye yüzde 25’ten fazla oy vermez. Onun için biz siyaseten diyoruz ki, Türkiye artık eski Türkiye olarak yoluna devam edemez. Eski Türkiye’nin siyasi, hukuki, ekonomik sistemiyle devam edemez. Eski Türkiye 1961 anayasasıyla, 1982 anayasasıyla ortaya konulmuş olan Türkiye’dir. Yeni Türkiye’nin kurulabilmesi, yeni siyasetin ortaya çıkabilmesi için öncelikli olarak Türkiye’nin devam ede gelen 1982’den bu yana süren bu yapısının, bu siyasal sisteminin değişmesi lazım. Sadece birkaç rötuş değil bu sistemin tamamının değişmesi lazım.”

-”Her zaman Türkiye’de bir ihtilal tehdidi söz konusudur”

”Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) halen vesayet sistemi olarak anayasada durduğunu görüyoruz” diyen Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: ”Eskiden MGK nasıldı, 28 Şubat’ta siviller bir tarafta oturuyor, o zaman rahmetli Erbakan’ın terleri damlıyor sıkıntıdan, karşı tarafta askerler oturuyor. Şimdi çok güzel Cumhurbaşkanımız masanın başında oturuyor, sivil ve asker karışık şekilde devleti yönetenler oturuyor. Kimin nerede oturduğu önemli değil, siyaseten kimin nerede durduğu önemlidir. MGK, anayasal kuruluş olarak durduğu, yetkilerini bu şekilde güçlü şekilde anayasadan aldığı sürece her zaman Bakanlar Kurulu’nun üstündedir. Her zaman Türkiye’de bir ihtilal tehdidi söz konusudur. Has Parti çok açık şekilde söylüyor, gelin MGK’yı Başbakanlığa bağlı güvenlik istişare kurulu haline getirelim. Sivil siyasetçiler, devletin güvenlik işleriyle ilgili olarak Milli Güvenlik Kurulu’na danışsınlar, oradan aldıkları bilgilerle yine kararları kendileri versinler.”

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:11

İLGİLİ HABERLER