Asayiş
  • 16.9.2013 14:23

Bu seferki soyguncular polis çıktı

ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde 5 kilo hurda altın taşıyan 3 kuyumcunun otomobiline uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlediği iddia edilen 3 polis memurundan 40 yaşındaki H.T. de dün gece havaya ateş açılarak yakalandı. Saldırıya karıştığı iddia edilen diğer polis memurlarından İ.G. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Ö.A. aranıyor.

Antalya'da kuyumculuk yapan M.U., T.U. ve M.Ç., 10 Eylül'de Elmalı İlçesi'nde yaklaşık 5 kilo hurda altın aldı. M.U.'nun kullandığı 07 HH 255 plakalı otomobil Antalya'ya dönmek için yola çıktığında, Elmalı- Korkuteli Karayolu Beğiş Köyü Öküzgözü mevkiinde plakası belirlenemeyen ve önünde ilerleyen bir otomobil tarafından önü kesildi. Otomobilden inen 3 kişi, uzun namlulu silahlarla, altın yüklü araca ateş etmeye başladı. Otomobildekilerin de karşılık vermesiyle yaşanan silahlı çatışmada, kuyumcular M.U., T.U. ve M.Ç. çeşitli yerlerinden yaralanırken, altını alamayan saldırganlar kaçtı.

Olayın ardından soruşturma başlatan Elmalı ve Korkuteli İlçe Jandarma komutanlıklarına bağlı ekipler, saldırının Elmalı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları H.T., 35 yaşındaki Ö.A. ve 27 yaşındaki İ.G. tarafından gerçekleştirildiğini belirledi. İ.G. ile olayda kullanılan aracın sahibi 25 yaşındaki D.T. geçen cumartesi günü gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen İ.G. ve D.T., çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, saldırıya karışan diğer polis memuru Ö.A. ve H.T.'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Dün gece Güzeloba Mahallesi'nde devriye görevi yapan polis bir araç içerisinde şüpheli bir kişinin olduğunu belirledi. Fark edildiğini anlayan H.T. kaçmak istedi. Bunun üzerine havaya ateş açan polis, polis memuru H.T.'yi etkisiz hale getirdi. Gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen H.T adliyeye çıkarıldı. Savcılık tarafından Korkuteli savcılığına sevk edilen şüpheli, polis eşliğinde Korkuteli Adliyesi'ne gönderildi. H.T.'nin eşinin de polis memuru olduğu öğrenildi.

KALAŞNİKOF ELE GEÇİRİLDİ

Olayda kullanıldığı belirlenen kalaşnikof marka silah ise H.T.'nin Elmalı İlçesi'nde sakladığı yerde ele geçirildi. Uzun namlulu silahın kısa süre önce yasadışı yollarla temin edildiği kaydedildi.

Polis şüphelilerden Ö.A.'nın kent merkezinde olma ihtimaline karşı arama çalışmalarını sürdürüyor.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:01

İLGİLİ HABERLER