Gündem
  • 21.9.2013 23:55

Bu sergiyi gezmek yürek ister!..

İNSAN bedenindeki kas, sinir ve sindirim sisteminin birebir gözler önüne serildiği 'The Human Body Exhibition' adlı sergi, İzmir’de ziyarete açıldı. Fuar Kültürpark’taki Atlas Pavyon’da ziyarete açılan ve 9 ayrı galeriye sahip sergi, ilk günden İzmirliler'in akınına uğradı.

Vücut sistemlerinin her birinin, korunmuş gerçek insan bedenleriyle sergilendiği 'The Human Body Exhibition', İzmir’de ziyarete açıldı. 1 Aralık’a kadar sürecek sergi, ilk günden İzmirliler'in yoğun ilgisini çekerken, ziyaretçileri, insan vücuduyla ilgili ilginç yolculuğa çıkardı. Sergi, deriden, kemiklere, kaslardan, ayaklara kadar bedendeki tüm sistem ve organların, üç boyutlu incelenmesi fırsatını sundu. Kentte ilk kez kapılarını açan sergiye 7’den 70’e ilgi gösteren meraklı İzmirliler, gördükleri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken, içerik olarak çok faydalı bulduklarını dile getirdi. Korunmuş insan bedenlerini yakından inceleyenlerden bazıları bol bol fotoğraf çekerken, bazıları da görevli Tıp Fakültesi öğrencilerinden detaylı bilgiler aldı.

"KORKMASINLAR, GELSİNLER"

Serginin bilimsel danışmanlığını üstlenen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Okar Bilge, galerilerdeki insan bedenlerinde, dokunun bozulmasını engelleyen plastinasyon yönteminin kullanıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Sergideki 9 galeride, bedendeki tüm sistemler birçok örneklerle gösteriliyor. 200’ün üzerinde örnek var. Her galeride de mevcut rehberlerimiz var. Ziyaretçilerimizin kendi vücutlarını tanımalarını istiyoruz. Korkmasınlar, gelsinler. Burası ceset sergisi değil. Biz burada beden ve organ örneklerini sergiliyoruz. Dıştan tanıdığımız vücutlarımızın içini de ziyaretçilerimize gösterme fırsatını sunuyoruz. İç yapılarımızı birebir korunmuş bedenlerde görme imkanı sağlıyoruz. Bu bedenlerde daha önce yaşamış, korunmuş bedenler."

VİDEO İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:50

İLGİLİ HABERLER