Gündem
  • 30.9.2010 17:20

BU SÖZLER BAHÇELİ'Yİ ÇOK KIZDIRACAK

AK Parti Grup Başkanvekili, Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, ‘Erkan Tan İle Başkentten' Programında Tv8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan'ın konuğu oldu.

Güçleri Yetiyorsa Ayasofya'da Namaz Kılsınlar


MHP'lilerin Ani Harabeleri'nde Cuma namazı kılacaklarını açıklamalarına yönelik konuşan Bozdağ, “Türkiye hoşgörü ülkesidir. Herkesin inancına saygılıyız. Yeryüzü mescittir. Her yerde namaz kılabilirsiniz. Sayın Bahçeli orada da namaz kılabilir. Allah kabul etsin diyorum ama eder mi bilmem. Çünkü Cuma namazının şartları vardır. Orada Cuma kılınırsa kabul olur mu bilmem. Biz burada namaz kılmak istiyoruz ama Hükümet izin vermiyor havasına girerlerse o yanlış olur. Ani Harabeleri'nde bir yasak yok. O zaman git Ayasofya'da kıl niye oraya gidiyorsun? Burada istismar var. Orası mabetti müze oldu. Sınır geldi. Öbür taraflarda sınır yok, müze de olmadı. Cuma namazı olur mu? Bunu daDiyanetİşleri Başkanı'na sormaları lazım. Her yerde kılınmaz ama danışmanları kılacakmış. Bunu bu işi bilenlere sorsunlar” dedi.

Kılıçdaroğlu Evet Diyenlere 10 Gün Sonra Teşekkür Etti

Bekir Bozdağ, Başbakan'ın referandum gecesi hayır diyenlere de evet diyenlere de teşekkür ettiğini hatırlatarak, Kılıçdaroğlu'nun evet diyenleri 10 gün sonra hatırlayarak, referandumdan günler sonra Brüksel dönüşü Ankara'nın bir ilçesinde teşekkür ettiğini ifade etti.

Tansel Çölaşan, Kendisine Aynada Bakıp Söylemiş Olabilir

ADD Başkanı Tansel Çölaşan'ın evet diyenleri ‘gaflet, dalalet hatta hıyanet içinde' olmakla itham etmesine yönelik şöyle konuştu: “Tansel Hanım'ın profilinin eğer Türk yargısında sayıları çoksa nasıl bir hastalıklı zihniyetin egemen olduğu görünüyor. Bu sağlıklı bir kişinin söyleyeceği laf değil. Kendisini aynada görüp söylemiş olabilir. Milletin %58'ine hıyanet içinde deyip, kendi ideolojisine, dünya görüşüne göre hareket etmedi diye damgayı vurmakta tereddüt etmeyen bir zihniyetin sahibi eğer oralarda güç sahibi olduysa Türkiye'nin aldığı mesafeyi önemsemek lazım. Kendisinden başka herkesi ihanet içinde gören kör, kirli bir zihniyetin somutlaşmış örneğidir.”

Kılıçdaroğlu'nun Tüzükten Haberi Yok

Kılıçdaroğlu'nun yeni Anayasa konusunda, ‘hemen yapalım' önerisini ‘Ayağı yere basan bir söz değil' şeklinde değerlendiren Bozdağ, “Meclis iç tüzüğü çok açık. 177 madde, 16 geçici madde var. 177 maddesinin değiştirilmesi için meclis aralıksız çalışsa 1. tur oylaması 7 gündür. 2. turun sonunda toplamda 14 gün aralıksız, günde 24 saat çalışmak lazım. İnsan çalışabilir mi? Çalışamaz. Sadece oylaması 1 ay sürer. Sayın Kılıçdaroğlu, Grup Başkan Vekilliği yapmış olduğu için iyi bilmesi lazım. Bildiği halde böyle konuşuyor. Anayasa kısmi değişiklik içeren paketi götürdüğümüzde, ‘Böyle 1 haftada Anayasa mı değişir' diyenler, ‘getir bir haftada değiştiririz' diyorlar. Eleştirirken bu noktaya gelmesini samimi bulmuyoruz. Makul ve rasyonel değil” diye konuştu.

CHP İktidar Olmaktan Umudunu Kesti, Bari Meseleleri Çözelim Diyor

“Ya da başka nedenleri var.CHPiktidar olmaktan umudunu kesti. Şimdi Mecliste biraz daha güçlüyüz, katkımız olur mu diye iyi niyetli düşündü. İktidar olmayı düşünse seçime 3-4 ay kalmış, ben daha güçlü gelirim, yeni Anayasada daha belirleyici olurum diye düşünebilir. Kılıçdaroğlu, parti tüzüğünü değiştirelim deyince 1-2 günde değişmez ki diyor. Bunu söyleyen Genel Başkan Anayasanın 3 günde uzlaşılıp, 1 haftada meclisten geçirileceğini söyleyince ister istemez nasıl olacak bu diyorsunuz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın Mesajını 2 Haftada Algıladı

“Sayın Başbakan 12 Eylül'de yaptığı konuşmada ‘Milletten mesajı aldık. Hemen dersimizi çalışmaya başladık. Bütün Sivil Toplum Örgütleri, siyasetçiler de çalışsın. 2011'den sonra yapalım dedi. Tavrını koydu. Sayın Kılıçdaroğlu, 2 hafta sonra ‘gelin şimdi yapalım' dedi. Mesajı algılamasında da gecikme söz konusu. 2 haftada algıladı” şeklinde konuştu.

Öcalan ile görüşmedik, görüşmüyoruz, görüşmeyeceğiz!

Öcalan'ın Avukatı Aysel Tuğluk'un İmralı'ya gidişi yönünde konuşan Bozdağ, “BDP ile görüştük. Onların kiminle görüştüğü, kanunsuz mu hukuksuz mu bilemem. Hukuksuzsa yargı ve güvenlik kuvvetleri gereğini yapar” dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:11

İLGİLİ HABERLER