Yaşam
  • 19.8.2006 08:59

'BU TİŞÖRT İÇİN HAPİS YATARIM!..'

Genç yönetmen Fatih Akın, "Bush harflerinin yer aldığı SS" sembollü tişörtü nedeniyle hakkında açılan soruşturma için konuştu: "Tişörtü Kadıköy'de yürürken yolda birinin üzerinde görüp aldım. Hapis verirlerse gider yatarız."


'Bu tişört için hapis yatarım'

Berlin Film Festivali'nde kazandığı Altın Ayı ile adından söz ettiren sinema yönetmeni Fatih Akın bu kez, ABD Başkanı Bush'un adındaki 's' harfi yerine gamalı haç figürü bulunan tişörtüyle gündeme geldi. Bu tişört nedeniyle hakkında soruşturma açılan Akın, Hamburg'da SABAH'ın sorularını yanıtladı. Fatih Akın, tişörtü Kadıköy'de yürürken yolda birinin üzerinde gördüğünü belirterek, "Nereden aldığını sordum. Ben de oraya giderek tişörtü satın aldım. Almanya'da yasak olduğunu bilmiyordum. Olayların bu kadar büyütülüp, abartılacağını da kestirememiştim. Çok yankı uyandırdı. Yoksa önceden planlanmış belli bir strateji yoktu" diye konuştu.

'BİR ŞEY ÇIKACAĞINI SANMIYORUM'

Savaşa karşı olduğunu, bu tişörtünün de tavrını gösterdiğini söyleyen Akın şöyle devam etti: "Film çekimlerine ilişkin üniversitede basın toplantısı yapmıştım ve üzerimde de o tişört vardi. Sete gazetecileri de davet etmiştim. O an olan oldu. Bilemiyorum. Bu konuda kimseyi de suçlamak istemiyorum. Ancak bu olaydan birşey çıkacağını da zannetmiyorum. Para cezası olur olsa olsa. Hapis cezası olsa ne olur? Yatarız o kadar..."

/Süheyla KAPLAN - SABAH

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:00

İLGİLİ HABERLER