Spor
  • 9.6.2014 12:39

Bu yıldızları Dünya Kupasın'da yoklar

Kolombiyalı yıldız futbolcu Falcao'nun ardından, Fransız yıldız Ribery ile Alman futbolcu Reus'un da sakatlıkları nedeniyle Dünya Kupası kadrosunda çıkarılması futbol gündemini sarstı.

Brezilya'da düzenlenecek olan 2014 FIFA Dünya Kupası'nın başlamasına 3 gün kala turnuvaya katılacak ülkelerin 23 kişilik kadroları açıklandı. Turnuva öncesinde düzenlenen hazırlık maçlarında yıldız futbolcuların sakatlanması ise teknik direktörleri zora soktu.
Fransa'nın Monaco takımında forma giyen Kolombiyalı yıldız futbolcu Rademel Falcao, sakatlığı nedeniyle 2014 FIFA Dünya Kupası kadrosuna alınmadı. Yaklaşık 5 ay önce sakatlanan ve tedavilerin ardından sakatlığı bir türlü geçmeyen yıldız futbolcu, Kolombiya'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosunda yer almadı. Fransız yıldız futbolcu Ribery, belinden sakatlığı bulunmasına rağmen teknik direktör Deschamps tarafından Fransa Milli Takımı kadrosuna alınmıştı. Son testleri geçemeyen Ribery 23 kişilik kadrodan çıkarıldı. Ayrıca Fransa'da, Marsilya'nın tecrübeli kalecisi Mandanda, Guingamp ile oynadığı maçta yaşadığı sakatlık sonucunda aday kadrodan çıkarılmıştı.

ALMANYA'DA REUS ŞOKU

Panzerler lakaplı Almanya Milli Takımı'nda ise Reus şoku yaşanıyor. Almanya'nın Ermenistan ile yaptığı hazırlık maçında sakatlanan yıldız futbolcu, milli takım kadrosundan çıkarıldı. Ayrıca Borussia Dortmund'un Türk kökenli futbolcusu İlkay Gündoğan da belindeki sakatlığı nedeniyle uzun süredir yeşil sahalardan uzak kalmıştı. Tedavisinin ardından tam olarak iyileşemeyen İlkay da, Almanya'nın kadrosunda yer almıyor.

İSPANYA'DA VALDE VE THIAGO YOK

Son Dünya Şampiyonu İspanya'da ise Valdes ve Thiago Dünya Kupası kadrosunda yer almıyor. Barcelona'nın Celta Vigo ile oynadığı maçta çapraz bağları kopan Victor Valdes, Dünya Kupası kadrosuna giremezken, Bayern Münih'te forma giyen Thiago da, Hoffenheim ile oynanan lig maçında dizinden sakatlanmış ve adaya kadroya dahil edilmemişti.

İNGİLTERE VE HOLLANDA'DA DA EKSİK VAR

Ada ülkesi İngiltere'de ise Walcott, Walker ve Townsend aday kadroda yer almıyor. Arsenal'in Tottenham ile oynadığı FA Cup maçında çapraz bağları kopan Walcott ve bir türlü iyileşemeyen Walker, Dünya Kupası'nda yer almayacak. İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Roy Hodgson ayrıca iyileşme sürecinde bulunan Andros Townsend'i de kadroya dahil etmedi.

Portakallarda ise orta saha futbolcusu Rafael Van Der Vaart, bacağındaki sakatlık yüzünden Dünya Kupası'nda forma giyemeyecek. Hollanda Milli Takımı'nda ayrıca Gregory Van Der Wiel ve Kevin Strootman da sakatlıkları nedeniyle kadroya dahil edilmedi.
İtalya Milli Takımı'nda Riccardo Montolivo, İrlanda Cumhuriyeti ile oynanan hazırlık maçında sakatlanmıştı. Tecrübeli futbolcu bacağında kırık nedeniyle Dünya Kupası'nda forma giyemeyecek. Hırvatistan'ın tecrübeli futbolcusu Niko Kranjcar, Queens Park Rangers'ın Championship Play-off finalinde Derby'yi yendiği maçta sakatlandı. Sakatlığı süren Kranjcar, Dünya Kupası kadrosundan çıkarıldı. Eskişehirspor forması giyen Ganalı futbolcu Jerry Akaminko da, Hollanda ile oynanan hazırlık maçında sakatlanınca milli takım kadrosundan çıkarıldı.

İspanya’nın Atletico Madrid takımında forma giyen ve Brezilya'nın 30 kişilik kadrosunda yer alan Filipe Luis ve Miranda, teknik direktör Scolari’nin tercihi ile 23 kişilik kadroda yer almadı. Ayrıca teknik direktör Scolari, Milan'ın kaptanı Kaka’ya da Dünya Kupası kadrosunda şans vermedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:21

İLGİLİ HABERLER