Spor
  • 14.10.2005 02:18

BUGÜN ÇEKİLECEK KURADA SPOR YAZARLARI HANGİ TAKIMIN ÇIKMASINI İSTİYOR?

Zürih’te saat 13.00’te başlayacak kura çekiminde İsviçre, Slovakya veya Norveç’le eşleşeceğiz. Ünlü spor yazarları arasında, üç rakipten İsviçre ile eşleşmemizin bizim için avantaj olacağı görüşü ağırlık kazandı.

A Milli Futbol Takımımız’ın 2006 Dünya Kupası’na katılma hakkını elde edebileceği Play-off maçının kurası bugün çekiliyor. İsviçre’nin Zürih kentinde saat 13.00’te gerçekleştirilecek kura çekimi ile aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 6 eleme grubunun ikincisi eşleşecek. FIFA sıralamasında 12. durumdaki Türkiye, Çek Cumhuriyeti (4.), İspanya (8.) ile birlikte ilk torbada yer alacak. İkinci torbada ise Norveç (37.), İsviçre (38.) ve Slovakya (45.) olacak. Eşleşmede ilk torbada yer alan ülkeler, ikinci torbadaki takımlarla eşleşecek. ‘Kurada millerimizin muhtemel rakipleri olan Norveç, Slovakya ve İsviçre’den hangisinin çıkmasını istersiniz?’ diye Türk spor basınının önde gelen isimlerine sorduk. Spor yazarları arasındaki tercihte İsviçre ağır bastı. İşte yorumlar...

Erman TOROĞLU

Bu saatten sonra o çıkmış, bu çıkmış hiç önemli değil. Eğer Dünya Kupası’nda gidip oynayacaksak, 3 takımı da ikişer maçta yenmemiz lazım. Zaten bunlardan birine eleniyorsak veya şu çıksın ,bu çıksın diye hesap yapıyorsak, kusura bakmayın ama Dünya Kupası’na gitmeyelim.

Vedat OKYAR

Öyle bir hale geldi ki, kim çıkarsa çıksın. Ben de Fatih’in kafasındayım. Artık rakip ayırmaktan çıktık. Bundan sonra rakiplerin bizi düşünmesi lazım. Fatih çok kısa bir zamanda hep beraber düşünen bir milli takım yaptı. Futbolcuların birbirinin hatalarını kapatma çabaları bile rakibi yenmeye yetiyor.

Altan TANRIKULU

Norveç fiziğiyle ve Carew gibi etkili bir silahıyla bizi bozabilecek bir ekip. Onları istemem. Slovakya ve İsviçre ise normalde geçebileceğimiz rakipler. Hem teknik, hem taktik olarak iki ekipten de daha üstünüz ve daha iyi kadroya sahibiz. Üç takımın da çok disiplinli oynamalarını gözardı etmemek de lazım.

Korkut GÖZE

Almanya maçının ilk 45 dakikasında oynadığımız oyunu tekrarlarsak rakip hiç de önemli değil. Eler, 2006’ya gideriz. Mutlaka tercih gerekiyorsa, Slovakya’yı isterim. İstatistiklere göre, Slovakya’ya karşı net bir üstünlük sağlamışız. Galiba en doğru yaklaşımı Terim yaptı. Kim gelirse farketmez.

İlker YASİN

İsviçre’yi isterim. Şu anda takım oyunu oynayan bir ekip. Oyunun kaderini değiştirecek yıldız oyuncuları yok. İsviçre’nin kulüp takımlarıda eski performanslarından çok uzak. Ve en önemlisi Slovakya ve Norveç’e oranla İsviçre’de müthiş bir seyirci avantajımız olacak. Oradaki maç takımımız için deplasman niteliği taşımayacak.

İlhan SÖYLER

İstatistikler ‘Slovakya’ diyor, ama gönlüm Norveç’in çıkmasını istiyor. Çünkü bu kuzey ülkesi, milli takımını yeniden yapılandırıyor. Riise ve Carew dışında ele avuca gelir futbolcuları yok. İsviçre ise bu kurada hiç istemediğim bir ekip. Takım oyununu mükemmel oynuyorlar ve çok zor gol yiyorlar. Bize ters.

Mehmet DEMİRKOL

Norveç’in çıkmasını isterim. İsviçre ve Slovakya kurdukları yeni ekiplerle bizi daha çok zorlayabilirler. Norveç ise bizim yerden oyunumuzun daha etkili olabileceği takım. Belki bizi en fazla iklim zorlayabilir. O da Almanya karşısında oynadığımız oyun ve Norveç’e karşı diğer takımlara göre daha büyük bir silah.

Ömer ÜRÜNDÜL

Aslında bu üç takım arasında bir seçim yapmak kolay değil. Bir tek İsviçre’de seyirci avantajından faydalanma şansımız var. İsviçre de grubunda Fransa’yı çok zorladı. Norveç’te ise iklim şartları zor olabilir. Çok azda olsa Slovakya’yı tercih ederim.

Gürcan BİLGİÇ

Bu tahmin işlerinde ne desen tersi çıkıyor. Üç takım arasında Slovakya, en cazip takım olarak gözüküyor. İsviçre çıkmasın da, kim olursa olsun diye düşünüyorum.

Kazım KANAT

İsviçre’nin çıkmasını isterim. Nedeni ise hem mantık hem de duygusal. En zor günlerimizde her zaman İsviçre’yi yendik. Hatta İsviçre’ye Hakan Şükür 30 metreden, üstelik hiç kullanmadığı sol ayağı ile gol bile attı.

Levent TÜZEMEN

İsviçre’nin çıkmasını isterim. Futbol olarak bizim önümüzde değiller. Avantaj olarak da geçmişten bu takım hakkında bir bilgimiz var. İsviçre’yi daha evvel yendiğimiz için psikolojik olarak zorlanmayız.

RAKiPLERiMiZi TANIYALIM

Norveç dışarıda etkili

1938, 1994 ve 1998’de Dünya Kupası’na katılma başarısı gösteren Norveç, kolay rakiplerle karşılaştığı 5. Eleme Grubu’nda istikrarsız bir tablo çizdi. Grup sonuncusu Moldova’ya puan kaybeden 3 takımdan biri olan Norveç, eski gücünden uzakta. Ancak deplasmanda daha etkili. 18 puandan 10’unu, 3 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi ile deplasmanda aldı. 12 gol atıp 7 gol yerken, ağlarında gördüğü gollerin 4’ü sahasındaki maçlardaydı. Kadrosunda John Carew, Ajaxlı Rosenberg, Liverpoollu John Erne Riise’yi bulunduruyor. Kalesi eski Beşiktaşlı Thomas Myhre’e emanet. Teknik direktörlüğünü Age Hareide yapıyor.

GRUPTA NE YAPTI

İtalya-Norveç: 2-1

Norveç-Belarus: 1-1

İskoçya-Norveç: 0-1

Norveç-Slovenya: 3-0

Moldova-Norveç: 0-0

Norveç-İtalya: 0-0

Slovenya-Norveç: 2-3

Norveç-İskoçya: 1-2

Norveç-Moldova: 1-0

Belarus-Norveç: 0-1

Slovakya evinde fırtına

ÇEKOSLOVAKYA’nın 1993’te ikiye ayrılması sonrası Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonaları’na Slovakya olarak katılmaya başladı. İkisinde de elemeleri geçemedi. 3. Eleme Grubu’nda Portekiz’den puan almayı başaran 3 takımdan biri. Evindeki maçlarda oldukça etkili. Sahasındaki 6 maçta, 4 galibiyet, 2 beraberlik alırken, yenilgi görmedi. Attığı 23 golün 16’sı evindeki maçlardaydı. Sahasında sadece 3 gol (toplam 8) yedi. Tek yenilgiyi Portekiz’den (2-0) aldı. Kırmızı kart görmedi ve en az sarı kart gören takımlar arasında. Dusan Galis’in çalıştırdığı eski Beşiktaşlı Karhan’ın da formasını giydiği Slovakya’nın en çok gol atan futbolcusu Nurnberg’de oynayan Vittek (6 gol).

GRUPTA NE YAPTI

Slovakya-Lüksemburg: 3-1

Rusya-Slovakya: 1-1

Slovakya-Liechtenstein: 7-0

Slovakya-Letonya: 4-1

Estonya-Slovakya: 1-2

Slovakya-Portekiz: 1-1

Portekiz-Slovakya: 2-0

Lüksemburg-Slovakya: 0-4

Liechtenstein-Slovakya: 0-0

Letonya-Slovakya: 1-1

Slovakya-Estonya: 1-0

Slovakya-Rusya: 0-0

İsviçre’nin bileği bükülmedi

7 kez Dünya Kupası’na katılan, son 2 şampiyonanın vizesini alamayan İsviçre, Avusturya’yla ev sahipliği yapacağı Euro 2008 öncesi, çıkış peşinde. 4. Grupta, İsrail’in önünde averajla ikinci olan İsviçre elemelerde yenilgi görmeyen 8 takımdan biri. Grubun en çok gol atan (18) takımı olması yanında, elemelerin en çok berabere (6) kalan iki takımından biri ve en az galibiyet (4) alan ikinci takımı. Hakan ve Murat Yakın kardeşler, Arsenalli Senderos ve Milanlı Vogel, yanında Frei (elemelerde 6 gol) ile Vonlanthen (4 gol) parlayan yıldızları. Teknik direktörlüğünü Kobi Kuhn yapıyor.

GRUPTA NE YAPTI

İsviçre-Faroe Ad.: 6-0

İsviçre-İrlanda Cum.: 1-1

İsrail-İsviçre: 2-2

Fransa-İsviçre: 0-0

İsviçre-K.Rum K.: 1-0

Faroe Ad.-İsviçre: 1-3

İsviçre-İsrail: 1-1

K.Rum K.-İsviçre: 1-3

İsviçre-Fransa: 1-1

İrlanda Cum.-İsviçre: 0-0


HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:54

İLGİLİ HABERLER