Gündem
  • 19.11.2020 22:07

Bülent Arınç: Demirtaş'ın kitabından çok etkilendim

Bülent Arınç, korona döneminde Selahattin Demirtaş'ın Devran isimli kitabını okuduğunu söyleyerek dinleyenlere de tavsiye etti.

TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, HaberTürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu Nedir Ne Değildir programına konuk oldu.

Arınç'a hukuk alanında reform söylemleri kapsamında, hak ve özgürlükler konusu ve Selahattin Demirtaş'ın tutukluluk durumu soruldu.

"DEVRAN'I BEN OKUDUM SİZ DE OKUYUN"

Arınç, koronavirüs döneminde Demirtaş'ın Devran isimli kitabını okuduğunu söyleyip herkese okuması için tavsiye ederek konu hakkında yargıç ve mahkemeleri özgürlükçü düşünmeye çağırdı.

Arınç,"Demirtaş konusu konuşulunca ben bizi dinleyenlere bir şey söylemek istiyorum.  Demirtaş'ın yazdığı çok güzel bir hikaye kitabı var Devran isminde. Ne olur onu alın bir okuyun. Ben bu korona süreci içinde bunu okudum. Bu kitabı okuduktan sonra siz Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi belki değiştirmeyeceksiniz. Ama kürtler ve kürtlerin yaşadığı travmama üzerinden kafanızda çok şeyler değişecek. Bu ülkenin mazlumlarından biri de kürtlerdin. Kürt kardeşlerimizdir. Çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı. Bunun da olabilir. Yargıçlar mahkemeler özgürlükçü düşünsünler." ifadelerini kullandı.,

Bülent Arınç: Osman Kavala tahliye edilmeli

Bülent Arınç, Habertürk ekranlarında Osman Kavala'nın tutukluluk haliyle ilgili sorulan soruya, "Osman Kavala tahliye edilmeli, tutuklu kalmasına hayret ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Habertürk'te yayınlanan "Nedir Ne Değildir" programına konuk oldu.

Hükümetin yapacağı yeni reformların konuşulduğu programda Bülent Arınç, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Zeyrek'in, "Sizce ülkede özgürlük var mı?" sorusu üzerine Bülent Arınç, hukukta yapılan yanlışları sıralıyarak bir an önce giderilmesi gereken aksaklıkları söyledi.

"OSMAN KAVALA TAHLİYE EDİLMELİ"

Bu çözümsüzlüklerin başında Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devam ettiğini söyleyen Arınç, Kavala'nın tahliye edilmesi gerektiğini belirtti.

Bu karara imza atan hakimlerin yanlış yaptığını da sözlerine ekleyen Bülent Arınç, açıklamaları nedeniyle sosyal medyada hukukta yapılacak reformların sinyalini veriyor şeklinde yorumlandı.

Güncellenme Tarihi : 20.11.2020 22:18

İLGİLİ HABERLER