Gündem
  • 29.10.2016 14:00

Bülent Arınç'ın cevap veremediği çürük emniyet müdürü mektubu

Bülent Arınç’ın yanıt veremediği ‘çürük’ mektubu

FETÖ kumpası ile cezaevine giren ve yargılanıp beraat eden Emniyet eski Genel Müdür yardımcısı Emin Aslan, Bülent Arınç’a yazdığı mektupları açıkladı. Arınç, Aslan tutuklanınca 'Emniyetteki çürük elmalar ayıklanıyor' dedi. Aslan da 'Ben bile henüz neyle suçlandığımı bilmiyorum. Çürük elma olduğumu nasıl anladınız?' diye sordu. Aslan beraat edince Arınç’a 2. mektup yazıp "Çürük olmadığım anlaşıldı, demecinizi düzeltecek misiniz?" diye sordu. Arınç 2 mektuba da cevap veremedi.
 

Emin Aslan, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, tutuklandığı süreçte gizlilik kararı nedeniyle neyle suçlandığını bilmediğini vurguladı. Arınç'ın daha kendisi neyle suçlandığını bilmezken “Emin Arslan yıllarca uyuşturucuyla mücadele etmiş, devlet şeref madalyası almış bir kişi, böyle tutuklandı. Ne diyorsunuz?” sorusuna “Emniyet kendi içinde çürük elmaları temizliyor” yanıtını verdiğini hatırlattı. Arslan şöyle devam etti:

‘SES ÇIKMADI’

O dönem yetkili biri, mahkemeleri yönlendirecek, etki altına alacak biriydi. Ben de kendisine ağır bir mektup yazdım, “Daha ben neyle suçlandığımı bilmiyorum, çürük elma olduğumu nereden çıkardınız?” diye. Dava bitti, 24 kişi beraat ettik Arınç'a şimdi o demecinizi düzeltecek misiniz?” diye bir daha mektup yazdım, gene ses çıkmadı.

 FOTO:DHA/Arşiv - Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan
 

‘BİZİ BIRAKMAMALARINA SEBEBİ’

Şimdi ben merak ediyorum ‘hukukçu olarak vicdan sahibiyim' diyor ama tutuklamamın ardından ben dahi ne olduğunu bilmezken, böyle bir açıklama yapması mahkemelere etkidir. Bizleri bırakmamalarının en önemli sebeplerinden biridir bu açıklamadır.

‘SÖYLEYECEK BİR ŞEYİ YOK MU?’

Ben bunca yıl yargılandım, delil yetersizliğinden değil, bu olaylarla hiçbir ilgim olmadığımın sabit olması nedeniyle beraat ettim. Benilme birlikte ‘Baron' diye haber hergün FETÖ'nün ve iktidara yakın gazetelerine  haber yaptırılan kişi de, diğer 24 kişi de beraat etti. Arınç'ın çürük elmalar konusunda, kozmik oda ve kendisine suikast girişi konularında, orduya yapılanlarla ilgili söyeleyecek hiçbir şeyi yok mu?

Güncellenme Tarihi : 29.10.2016 14:03

İLGİLİ HABERLER