Asayiş
  • 24.6.2014 19:42

Bunalıma giren kadın mühendis kendini ateşe verdi

Alevleri söndürüp Ş.Ç.'yi ölümden kurtaran site görevlisi Cengiz Çelik, "Alev topunu gördüm, 'Soğuk su getirin, yardım edin, kurtarın beni. Çocuklara sahip çıkın' diye bağırıyordu" dedi. Çocuğu olmadığı belirtilen Ş.Ç.'nin, ailesinden ilgi göremediği için bunalıma girip kendini yaktığını söylediği öğrenildi.

Olay, Gaziemir ilçesi Sevgi Mahallesi Nevvar Salih İşgören Caddesi numara 79'daki Güneş Sitesi'nin bahçesinde bugün saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Seracılık yapan eşini terk eden ziraat mühendisi Ş.Ç., emekli asker olan babasının yanına yerleşti. Sabah saatlerinde Palmiye Sitesi'ndeki evden çıkan Ş.Ç., bir süre sonra içi benzin dolu bidonla dönerek, babasının oturduğu sitenin yakınındaki Güneş Sitesi'ne girip bir ağacının gölgesine oturdu. Ş.Ç. bir süre sonra benzini üzerine döküp kendini ateşe verdi. Ş.Ç.'nin çığlıklarını duyan sitenin görevlisi 43 yaşındaki Cengiz Çelik, bahçe hortumuyla alev topuna dönen Ş.Ç.'nin üzerine su tuttu. Olayın şokunu üzerinden atan Çelik, hemen sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Ş.Ç.'yi ambulansla İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan Ş.Ç.'nin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

'ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKIN'

Olayı soruşturan polis, bir süre Ş.Ç.'nin ailesine ulaşmaya çalıştı. Daha sonra babası Y.Ç.'ye ulaşıldı ancak, Y.Ç. polise bilgi vermeyi reddetti.

Bu arada, Ş.Ç.'yi ölmekten son anda kurtaran Çetin, "Görevli olduğum sitenin karşısındaki ağacın altında yaklaşık 2 saat oturdu. Hiç şüphelenmedim, çünkü daha önce yorulan insanlar orada oturup dinlenirdi. Daha sonra, alev topunu gördüm, 'Soğuk su getirin, yardım edin, kurtarın beni. Çocuklara sahip çıkın' diye bağırıyordu. Hemen bahçe hortumuyla su tutup alevleri söndürdüm, sağlık ve polis ekiplerine haber verdim" diye konuştu. Çocuğu olmadığı belirtilen Ş.Ç.'nin ifadesinde ailesinden ilgi göremediği için bunalıma girip kendini yaktığını söylediği öğrenildi.

Tufan HAMARAT/İZMİR, (DHA) 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:55

İLGİLİ HABERLER