Spor
  • 6.10.2008 09:47

BUNDAN KÖTÜSÜ KÜME DÜŞMEK!

Rıdvan Dilmen de sıkıntılı günler geçiren Aragones'e yüklendi ve Aziz Yıldırım'a seslendi: Aragones'i gönderin

NTV’de futbol yorumları yapan eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen, "Aragones’e teşekkür edip göndereceksin" diye konuştu.

Fenerbahçe Turkcell Süper Ligi’nin 6. haftasında kendi sahasında Kayserispor’a 4-1 mağlup olunca sarı-lacivertlilerin İspanyol teknik direktörü Aragones, hedef tahtasına oturtuldu.

Lider Trabzonspor’un 10 puan gerisine düşen Fenerbahçe’de kötü gidişe dur diyecek formül aranırken Rıdvan Dilmen, NTV’de yayınlanan ’yüzde 100 Futbol’ programında Kayserispor yenilgisi sonrasında İspanyol teknik adam Aragones ile yolların ayrılması gerektiğini söyledi.

ERTUĞRUL SAĞLAM, ARAGONES’İN YANINDA MÜTHİŞ

Aziz Yıldırım ve yönetim kurulunun hem oyuncu seçiminde hem de Aragones’i takımın başına getirmede büyük kusurlarının bulunduğunu vurgulayan Rıdvan Dilmen, "Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe’de büyük kredisi var. Aziz Yıldırım’ın yaptıkları ortadadır. Hatayı yapan Aziz Yıldırım, hatadan dönecek olan da Aziz Yıldırım. Aragones ile bu işi götürme şansın yok. Bana göre Ertuğrul Sağlam, Aragones’in yanında müthiş" diye konuştu.

BUNDAN KÖTÜSÜ KÜME DÜŞMEK

Şahsen hiçbir antrenörün daha sezon başında görevinden alınmasını arzu etmediğinin altını çizen Rıdvan Dilmen, ancak burada durumun biraz farklı olduğunu ifade etti. Dilmen, Aragones’in kendisine yapılan tavsiyeleri dinlemediğini ve belirli bir oyun sistemi olduğunu, ancak bu oyun sistemiyle Fenerbahçe’nin ileriye gitmesinin mümkün olmadığını anlattı.

"Bunun kötüsü küme düşmek" diyerek çarpıcı bir ifade de bulunan Dilmen, Fenerbahçe’nin radikal bir değişiklik olmadığı sürece kötüye gideceğini belirterek, Aziz Yıldırım’ın kulübe ne kadar büyük hizmetleri olursa olsun taraftarın kötü gidiş durumunda bunları unutabileceğini söyledi.

FENERBAHÇE OYUNCU KONUSUNDA GERİYE GİTTİ

Fenerbahçe’nin devre arasında 5-6 oyuncuyla da yollarını ayırması gerektiğini ifade eden Dilmen, sarı-lacivertlilerin yabancı oyuncu konusunda geriye gittiğini şu sözlerle ifade etti:

"Haftaya Dünya Kupası elemeleri var. Benim Fenerbahçem ne olmalı biliyor musun? Fenerbahçe bugün 70-75 milyon dolara 2 tane oyuncuyu maledebiliyor. Biri Guiza biri Emre, 3-4 yıllık maaliyetine baktığın zaman... Bu Avrupa’da çok ciddi bir rakam. O zaman bu akşamdan itibaren seyahate çıkması lazım Fenerbahçe’nin yabancı oyuncularının, benim gönlümdeki Fenerbahçeli oyuncuların... Deivid gidiyor mu milli takımlarına, gitmiyor. Edu gidiyor mu, gitmiyor. Maldonado da gitmiyor. Roberto Carlos gidiyor mu, gitmiyor. Alex gidiyor mu, gitmiyor. Kim gidiyor Lugano gidiyor bir tek, bir de Guiza yedek olarak gidiyor. Yani 8 yabancının iki tanesi seyahate gidiyor, 6 yabancı İstanbul’da kalıyor. Önce dünya kulübü dediğin zaman, ki oraya doğru gidiyordu futbol takımı... Milli takım Dünya Kupası elemelerinde Anelka, Paris’e uçuyordu. Appiah, Gana Milli Takımı’na gidiyordu takım kaptanı olarak. Soldaki Tuncay A Milli Takım’a gidiyordu. Marco da milli takım oyuncusuydu. Şimdi Fenerbahçe’de bu yabancıların 6 tanesi milli takım oyuncusu değil. Milli Takım kadrosu açıklandığı zaman eskiden Samandıra’da 5 kişi oluyordu. Şimdi 15 kişi orada. Bence önemli bir örnek bu."

Televizyongazetesi

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:42

İLGİLİ HABERLER