Gündem
  • 28.8.2009 02:01

'BURADA OLMAM İSLAMA SAYGIMDANDIR!..'

AK Parti Ankara İl Teşkilatı'nın Ankara Rixos Otel'indeki iftar yemeğine katılan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, İslam dünyasına önemli mesjjlar verdi..
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Türkiye'ye görev süresinin çok erken bir döneminde gelmesinin bu ülkeye verdiği önemi gösterdiğini belirterek, “Bugün burada bulunmak benim için çok özel bir durum. Buradaki mevcudiyetimi çok açık ve net bir şekilde dünyanın en büyük dinlerinden biri olan İslamiyet'e karşı kişisel saygım olarak ifade etmek istiyorum” dedi.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak AK Parti Ankara İl Teşkilatı'nın Ankara Rixos Otel'indeki iftar yemeğine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Rasmussen, kendisinin iftar yemeğine davet edilmesinden büyük onur duyduğunu söyledi. Rasmussen, "Bugün burada bulunmak benim için gerçekten özel ve imtiyazlı bir durum. Türkiye için önemli ve anlamlı bir olaya katılıyor olabilmek benim için önemli. Buradaki mevcudiyetimi çok açık ve net bir şekilde dünyanın en büyük dinlerinden biri olan İslamiyet'e karşı kişisel saygım olarak ifade etmek istiyorum. İnsanların kendi kişisel dini duygularına son derece derin bir saygım var" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’da burada yaptığı konuşmada, "Demokratik Açılım"a ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, ‘açılım’ sürecine, bütün sivil toplum örgütlerinin, bütün siyasi partilerin, akademisyenlerin, tüm yazılı ve görsel medyanın, "benim de söyleyecek bir şeylerim var" diyen herkesin, tüm iş dünyasının, hep birlikte katkı vermesini istedi.

-“TÜRKİYE ARAP DÜNYASINDA ÖNEMLİ BİR KÖPRÜ”-

Rasmussen, oruç tutmanın sabrı ve mütevazılığı öğrettiğini kaydederek, “Oruç tutmak bizden daha az şanslı olanlara karşı anlayışlı olmayı gösterir. Bu değerler, kültürleri, dinleri aşar. Bunların ötesinde önemli değerlerdir" diye konuştu.

Türkiye'nin tarih boyunca medeniyetlerin ve dinlerin kavşağında yer aldığına işaret eden Rasmussen, "Benim bu akşam yemeğindeki bir Danimarkalı olarak mevcudiyetim, bu toplantıya katılmış olmam, bu kültürleri ve medeniyeti bir araya getirme geleneğinin hala hayatta olduğunu, muhafaza ettiğini bizlere göstermekte. Türkiye'nin Avrupa, Arap dünyası ve Orta Asya arasında köprü görevi bugün her zamankinden çok daha önemli bir durum arz etmekte. Ben NATO'daki görevime başladığımda önceliklerimden birisi bizim ortaklarımızla birlikte NATO'nun dışındaki ortaklarımızla birlikte işbirliğimizi geliştirmek olacak demiştim. Türkiye de bütün bunların başarıya ulaşmasında, NATO'nun faydasına başarıya ulaşmasında katkıda bulunacak çok önemli bir ülke" dedi.

-“BU SÜREÇTEN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”-

İftarda konuşan Erdoğan, "Demokratik Açılım" süreciyle Türkiye'nin kronikleşen bir sorunu daha geride bırakarak, aydınlık bir gelecek yolculuğuna her zamankinden daha güçlü devam edeceğini ifade etti.

Erdoğan, Türkiye'de çok sayıda can kaybına neden olan terör sorununun, geniş bir toplumsal mutabakatın desteğiyle köklü ve kalıcı bir çözümün eşiğine geldiğini ifade ederek, “Her zaman söylüyorum, bedeli ne olursa olsun, biz bu süreçten geri adım atmayacağız. Partimiz oy kaybedebilir, siyaset risktir, ekonomi risktir, daha ileri gidiyorum, yaşam risktir. Biz bu riski üstlenerek yola çıktık ve gereğini yapacağız. Çünkü biz, kardeşliğimizi pekiştirecek, ülkemizin huzuru, refahı, ortak idealleri için bir kez daha sımsıkı kenetlenmeyi sağlayacak yeni bir adımı atıyoruz" dedi.

-“HERKES “DEMOKRATİK AÇILIM” SÜRECİNE KATILMALI”-

Erdoğan, "Bütün sivil toplum örgütlerinin, bütün siyasi partilerin, akademisyenlerin, tüm yazılı ve görsel medyanın, 'benim de söyleyecek bir şeylerim var' diyen herkesin, tüm iş dünyasının, hep birlikte bu sürece, öncelikle bir Başbakan olarak katkı vermesini istiyorum, bir Parti Lideri olarak değil, bir Başbakan olarak. Bu ülkede bu mesuliyeti üstlenen Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak bunu istiyorum. Milletim adına istiyorum, 71 milyonun, barış, kardeşlik, huzur içinde yaşaması için bunu istiyoruz, bunu yapmamız lazım. Burada 'ben' yok, burada 'biz' var. Bunu beraber yapmamız lazım" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:29

İLGİLİ HABERLER