Spor
  • 28.11.2021 15:48

Burak attı taraftar coştu

10 Eylül’den sonra ilk…Burak Yılmaz Lille’de golünü attı ve taraftarlar çılgına döndü!

Son dakika haberi… A Milli Futbol Takımımızın ve Lille'in golcü oyuncusu 36 yaşındaki Burak Yılmaz, Fransa Ligue 1'de gollerine devam ediyor. 2020-2021 sezonunun başında transfer olduğu Lille'de büyük işler başaran milli yıldız, bu sezona kötü başlasa da son haftalarda hocasının da desteğiyle birlikte yeniden forma girmeye başladı. Ligue 1'de Nantes ile oynanan maçta da golünü atan Burak, 8 maç sonra taraftarını çılgına çevirdi.

 Geçtiğimiz sezonun başında Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille'e transfer olan milli oyuncumuz Burak Yılmaz, kariyerinde ilk kez Avrupa'nın 5 büyük liginden birinde forma şansı yakaladı.Bu forma şansını oldukça etkileyici değerlendiren milli yıldız, Lille'in Fransa Ligue 1 ve Fransa Süper Kupası'nda şampiyonluğa ulaşmasında başrolü oynadı.

Fransa'da hocası Gourvennec ile arasında sorun yaşadığı haberleri basına yansımış ve milli golcümüzün takımdan ayrılacağı haberleri ortaya çıkmıştı.Ancak son haftalarda hocasından gördüğü destekle yeniden performansında yükselişe geçen Burak Yılmaz, hafta içerisinde oynanan Şampiyonlar Ligi maçında da şık bir asist yaparak takımının kazanmasında önemli katkı sağlamıştı.

Bu sezon takım olarak geçtiğimiz sezondan uzak bir görüntü çizen Lille'de, 17 maça çıkan Burak Yılmaz, 4 gol ve 4 asistle oynadı.Ligue 1'in 15. haftasında oynanan Nantes karşılaşmasında şık bir gol atan Burak, taraftarı tarafından da büyük destek gördü.

Ligue 1'de son golünü 10 Eylül'de Burak Yılmaz, tam 8 maç sonra golle buluştu. Milli oyuncumuz, sol kanattan gelişen atakta Jonathan Bamba'dan aldığı pası şık bir şekilde kontrol ederek oldukça sert bir şutla ağlara gönderdi.

İşte bazı Lille taraftarlarının Burak Yılmaz için yazdıkları:

"Burak Yılmaz, gol atmak onun için çok eğlenceli. Ona ihtiyacımız var."

"Yılmaz, ceza sahası içinde çok tehlikeli olabiliyor. Temiz gol…"

"Dolu bir stadyumda Burak Yılmaz'ın ilk golü! Bunu tribünlerde çok iyi kutluyoruz."

"Kral Burak'ın yeniden doğuşu"

"VERİMLİLİĞİ ARTIYOR..."

Lille'in teknik direktörü Gourvennec, "Burak Yılmaz, son dönemde gösterdiği performansla ve aldığımız Şampiyonlar Ligi galibiyeti nedeniyle mutlu. İyi performans sergiliyor. Verimliliği her geçen maç artıyor" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 28.11.2021 15:52

İLGİLİ HABERLER