Gündem
  • 16.10.2008 16:44

BURASI TÜRKİYE DEDİRTEN KARAR...

2007 Mayıs ayında Güven Akkuş isimli teröristin üzerindeki bombayı ateşlemesi sonucu 9 kişinin öldüğü 79 kişinin de yaralandığı Ankara Ulusta'ki Anafartalar Çarşısı saldırısına ilişkin soruşturma cumhuriyet savcısı tarafından tamamlandı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin, yaklaşık bir buçuk yıldır yürüttüğü soruşturma sonunda canlı bomba Güven Akkuş'un (28) öldüğü ve bağlantıları tespit edilemediği gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

Derin PKK olarak tanımlanan TAK'ın üstlendiği saldırının kapatılması ardında birçok soru bıraktı. TAK-PKK- Ergenekon ilişkisinin araştırılıp araştırılmadığı, canlı bombaya bombayı kimlerin verdiği, bombanın Ankara'ya nasıl geldiği gibi sorular karanlıkta kaldı.

'PKK'yı Yöneten Türkler' kitabıyla Ergenekon ile PKK arasındaki ilişkiye ilk olarak dikkat çeken eski İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, 'TAK, PKK'nın Ergenekon'dur' dedi. Osman Öcalan da bu derin yapıyı deşifre ederek TAK'ın ve PKK'nın Türk derin devletine hizmet ettiğini itiraf etti.

DGM eski Savcısı Mete Göktürk 'Takipsizlik kararı nihai bir karar değildir, zaman içinde yeni kanıtlar bulunursa takipsizlik kararı verilmiş olmasına rağmen soruşturma yenilenir. Suçtan zarar görenler Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara itiraz edebilirler' dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:20

İLGİLİ HABERLER