Gündem
  • 1.7.2020 21:28

Buraya da burnunu soktu!.. Amerika'dan Ayasofya çağrısı

İsrail'in Mescid-i Aksa zulmüne sesini çıkarmayan, Küdüs'ü İsrail'in malı ilan eden Amerika ve onun Dışişleri Bakanı, yılların Camisi Ayasofya'nın eski haline getirilmesine karşı çıktı.
Amerika Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Türkiye ve Türklerden hoşlanmadığı herkes tarafından bilinir.İsrail'in en sadık adamlarından birisi olan Pompeo'nun Trump'ın Türkiye'ye taviz vermesine çok kızdığı da Bolton'un kitabına girdi.
İşte o Türk düşmanı Ayasofya'nın cami olmasına karşı olduğunu bildirdi. Gerçi karşı olsa ne yazar olmasa ne yazar. Eski Türkiye siyasetçiler bu demeci duysa anında Ayasofya içinden cayardı ama artık yeni Türkiye ve yeni Türkiye'nin siyasetçileri var.

Mike Pompeo: China is 'a growing challenge to the US, Israel ...

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Türkiye'ye Ayasofya'nın müze olarak kalması çağrısında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Türk hükümetine, Ayasofya'nın müze statüsünü sürdürme çağrısında bulundu.  Pompeo yazılı açıklamasında, ''ABD #Ayasofya'nın statüsünün değiştirilmesini, olağanüstü bir yapının geçmiş mirasının hafifletilmesi olarak görüyor'' dedi.

Is Pompeo in Israel to Bless Netanyahu's Annexation Plan?

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Ayasofya'yı yaklaşık 100 yıldır müze olarak yönettiğini anımsatarak, "Türkiye Cumhuriyeti'ne katkıda bulunan inanç geleneklerine ve çeşitli tarihlere saygı sözünün örneği olarak, Türkiye hükümetini, Ayasofya'nın müze statüsünü devam ettirmeye ve burasının herkes için erişilebilirliğinin devamını sağlamaya çağırıyoruz." ifadesini kullandı.

Pompeo, in first, accompanies Israeli PM to Jerusalem's Western ...

AA'nın aktardığı habere göre, Ayasofya'nın 1500 yıllık tarihiyle dini ifade ile sanatsal ve teknik dahiliğe bir örnek teşkil ettiğini belirten Pompeo, Ayasofya'nın müze statüsünün, tüm dünyadan insanların bu yapıya erişimini sağladığını kaydetti.

Pompeo açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"ABD, Ayasofya'nın statüsündeki herhangi bir değişikliği, bu olağanüstü binanın mirasını ve binanın emsalsiz bir şekilde farklı inanç ve kültürlere köprü olarak insanlara hizmet kabiliyetini eksiltmek olarak görmektedir. Türkiye hükümeti ile dini ve kültürel alanların korunması da dahil, geniş çaptaki karşılıklı çıkar konularında birlikte çalışmaya devam etmek istiyoruz."

Güncellenme Tarihi : 1.7.2020 21:47

İLGİLİ HABERLER