Gündem
  • 12.1.2015 10:39

Bürokratlar nasıl vekil adayı olacak

Yüksek Seçim Kurulu'nun, 7 Haziran 2015 günü yapılacak genel seçimler için kamu görevlilerine yaptığı uyarının ardından, Devlet Personel Başkanlığı (DPB) da kapsamlı bir çalışma yürüttü. Seçimde adaylık düşünen memurlar için rehber hazırlayan kurum, istifa etmesi zorunlu olan personel arasında “sözleşmeli ve geçici memurlar”ın da bulunduğunu bildirdi. Sözleşmeliler aday gösterilmezlerse, eski görevlerinde sözleşmeyle istihdam edilebilecek. Sürekli ve geçici işçilerin ise adaylık için istifasına gerek yok. Rehberde şu uyarılar öne çıktı: “Tarih değişmezse, seçimin başlangıç günü 9 Mart Pazartesi olacak. Kamu görevlilerinin ise milletvekili adaylığı için en geç 10 Şubat 2015 günü saat 17.00'ye kadar istifa dilekçelerini vermeleri gerekiyor. Emekli olarak adaylık planlayanların da taleplerini bu tarihe kadar iletmeleri şart.
İstifa edenler, görevlerinden ayrı kaldıkları sürece memuriyete ilişkin özlük haklarından yararlanamayacak. Bu süreler emeklilik bakımından da değerlendirilmeyecek. Aday olamayıp döndüklerinde, bu süreyle ilgili hiçbir ödeme yapılmayacak. Aday olamayanlar veya seçilemeyenler, YSK kesin sonuçları açıklamadan, listeler kesinleşir kesinleşmez kurumlarına müracaat ederek atanmalarını isteyebilecek.”

Adaylık için istifası zorunlu görevliler şöyle:

-Hâkimler ve savcılar
-Yüksek yargı organları mensupları
-Yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları
-YÖK ve RTÜK 
-“Memur” statüsündeki görevliler
-Kamu idarelerindeki sözleşmeli ve geçici personel
-Belediye başkanları, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri
-Subay ve astsubaylar
-Siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri
-Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ve üst birliklerin yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar.

Sözleşmeli memur da istifa etmek zorunda!

Haziranda yapılacak genel seçimler için geri sayım başladı. Seçimde aday olacak memurların yanı sıra, sözleşmeli kamu personeli de istifa edecek.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:57

İLGİLİ HABERLER