Asayiş
  • 12.7.2009 12:00

BÜROSUNDA TÜRKİYE'Yİ SARSAN BELGENİN BULUNDUĞU AVUKATTAN YENİ İDDİA...

Bürosunda ‘İrtica İle Mücadele Eylem Planı’ belgesinin fotokopisi ele geçirilen avukat Öztürk, ‘Ofisimde bulunan mermileri koyanlarla belgeleri koyanlar aynı ekipten. İstenirse hemen bulunur’ dedi

Ergenekon soruşturması kapsamında ofisinde yapılan aramada kamuoyunda tartışma yaratan “İrtica İle Mücadele Eylem Planı” belgesi ele geçirilen Avukat Serdar Öztürk, tahliye dilekçesinde çok çarpıcı iddialarda bulundu.
Ofisinde bulunan İngiliz ve İsveç menşeili mermilerin barkod numaralarının belli olduğunu belirten Öztürk, “Mermileri koyanlar ile belgeleri koyanlar aynı ekiptendir. Bir devlet isterse 24 saatte bu mermilerin menşeinden kime satıldığına ve dolayısı ile bu saçma sapan belgeyi kimin oluşturduğuna ulaşabilir” dedi.
Öztürk, Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne 7 Temmuz’da verdiği tahliye dilekçesinde, “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” belgesine ilişkin olarak şu ifadelere yer verdi:
“Her şeyden önce hükümet eğer samimi ise bu belgeyi kimin hazırladığını 24 saatte tespit edebilir. Yeter ki istesinler. Zira, ofisime konulan mermilerin 50 tanesi 22 kalibrelik ve İngiliz menşeilidir. Diğer 250 mermi ise, 32 kalibrelik ve İsveç menşeilidir. Her iki grup merminin de Barkod numaraları bellidir. Mermileri koyanlar ile belgeleri koyan kişiler aynı ekiptendir. ”
Öztürk, şöyle devam etti:
“Asrın davası diye yaygara mahiyetinde yayın yapılan bu dava ve soruşturma, cumhuriyet tarihinin en kapsamlı askeri casusluk faaliyetinin örtüsüdür. Bu konuda Ümraniye soruşturmasını yürüten savcılar hariç her cumhuriyet savcısına ifade vermeye ve elimdeki kanıtı sunmaya hazırım.
Neticede yapılmak istenilen TSK’ya saldırılarak, askeri darbe ortamı yaratmak, karışıklık çıkartmak, devletin dengesini bozmak. ABD’nin müttefik bir ülkede örtülü operasyon yapmasına engel olamayanlar utanmalıdırlar. Devletin onurunu yerle bir edenler bunun hesabını tarih önünde vereceklerdir. Ben Harbiyeliyim, sarışın, mavi gözlü Bozkurt’un askeriyim. Allah’tan başka hiçbir şeyden korkmam.
Ancak benim ofisime mermi ve belge koyacak bu alçaklığı yapanlar ve bana terörist yaftasını yapıştıranlar şunu da iyi bilsinler ki, oğullarımın döktüğü her damla gözyaşının hesabını en ağır şekilde soracağım.”

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:19

İLGİLİ HABERLER