Asayiş
  • 8.11.2017 11:47

Bursa'da bir fabrikada patlama ve göçük meydana geldi

Bursa'nın Gürsu ilçesinde bir boya fabrikasının buhar kazanında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre, 4 işçi hayatını kaybetti, yaralılar var. Fabrikanın sahibi enkaz altında işçilerin olduğunu belirtti. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, patlamada 4 işçinin hayatını kaybettiğini, 5 işçinin de yaralandığını belirtti.

Bursa'dan gelen son dakika haberine göre, patlama ve göçük olduğu ihbar edilen fabrikaya çok sayıda ekip sevk edildi

Bursa'nın Gürsu ilçesinde bir boya fabrikasında buhar kazanı patladı. Patlamada ilk belirlemelere göre 8 kişi yaralandı. Fabrikanın sahibi enkaz altında işçilerin olduğunu belirtti.

Bursa'nın Gürsu ilçesinde bir tekstil fabrikasında buhar kazanı patlarken, yaralı işçiler olduğu bildiriliyor.
 

 

Ankara Yolu üzerinde bulunan bir tekstil fabrikasında bugün sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Patlama sonrası çevredeki binalar sallanırken, vatandaşlar büyük panik yaşadı. Buhar kazanının patladığı öğrenilirken, fabrikanın çatısı çöktü.

İHA'nın haberine göre, Ankara Yolu üzerinde bulunan bir boya fabrikasında bugün sabah saatlerinde patlama meydana geldi.

Bursa

FABRİKANIN ÇATISI ÇÖKTÜ, ÇEVREDEKİ BİNALAR SALLANDI

Patlama sonrası çevredeki binalar sallanırken, vatandaşlar büyük heyecan yaşadı. Buhar kazanının patladığı öğrenilirken, fabrikanın çatısı çöktü. Çok sayıda işçinin yaralandığı bildirildi. Bölgeye AFAD, itfaiye, UMKE ve 112 ekipleri sevk edildi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Bursa Valisi İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlama meydana gelir gelmez olay yerine gittiğini söyledi. Küçük, şunları kaydetti: 

"Şu anda 5 ölü, 4 yaralı var. Yaralılar, hastaneye intikal etmiştir. Bir saate kadar yaralıların durumu netlik kazanacaktır. Burası tekstil ünitelerinin olduğu bir boyahane. Oradaki sıcak su kazanı patlamış. Şu anda nedeniyle ilgili bir bilgim yok. Bu kazanın neden patladığıyla ilgili inceleme yapılacak, araştırılacak. Bir tedbirsizlik, kusur ne varsa ortaya çıkacak. Gaz sıkışması olduğu kesin. Şiddetli bir patlama, fabrikada göçük var. Çevredeki fabrikalara ve araçlara da hasar vermiş." 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikada büyük bir patlamanın yaşandığını belirtti. Aktaş, "Yoldan geçenler tamamen etkilenmiş. Bina komple çökmüş. Kazanda bir patlama olmuş. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, VALİDEN BİLGİ ALDI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürsu’da boya fabrikasındaki patlamayla ilgili olarak Bursa Valisi İzzettin Küçük’ten bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Bursa’nın Gürsu ilçesindeki organize sanayi bölgesindeki patlama olduğu yönündeki haberlerin ardından, Vali Küçük’ten telefon aracılığıyla bilgi aldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın buhar kazanındaki patlama neticesinde can kayıplarının da yaşandığı hadiseye ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiği öğrenildi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI: ÇOK ŞİDDETLİ BİR PATLAMA, ÇEVREYE ÇOK ZARAR VERDİ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, patlamayla ilgili olarak “Şu ana kadar 5 ölü, 14 yaralı var. An be an takip ediyoruz, incelemelerimizi başlattık. Şu anda herhangi bir risk yok. Çok şiddetli bir patlama, çevreye çok zarar verdi” dedi.

Güncellenme Tarihi : 8.11.2017 14:09

İLGİLİ HABERLER