Gündem
  • 22.10.2007 09:01

BURSA'DA DTP İL BİNASI DAĞITILDI

Bursa’da, teröristlerin saldırısı sonucu 12 Mehmetçiğin şehit edilmesini protesto eden yaklaşık 4 bin kişi Heykel’de toplandıktan sonra Santral Garaj'a doğru yürüdü. Burada, gruptan yaklaşık bin kişi Yılmazer Apartma’nın 3'üncü katında bulunan DTP bürosunu taşladı. Polisin aldığı güvenlik önlemlerini çatıdan girerek aşan 5 kişi, DTP bürosu diye alt kattaki travestilerin fuhuş yaptığı davada tutuklanan Gökkuşağı Derneği’nin Başkanı Öykü Evren’in evine girdi. Evdeki eşyaları sokağa atan grup, balkonda bulunan tabelayı demir çubuklarla çıkartıp tekmeledi.
      İl Başkanlığının basılması sırasında polisle vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Olaylar sırasında bir polis memuru da omuzuna taş isabet etmesi sonucu yaralandı.
      Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzelenen saldırıda 12 askerin şehit edilmesinin ardından Bursa'da vatandaşlar öfkeli bir şekilde sokağa döküldü. Öğle saatlerinden itibaren şehrin birçok yerinde toplanan vatandaşlar ellerindeki bayraklarla yürüyerek teröre olan tepkilerini dile getirdiler. Akşam saatlerinde ise DTP İl binası önüne gelen yaklaşık 1000 kişilik grup, önce binanın camlarını kırdı. Taş ve sopalarla binaya saldıran kalabalığı polis engellemek istedi. Robocop giyimli çevik kuvvet polisi de vatandaşları engellemek için tedbir aldı. Bu sırada vatandaşlarla polis arasında arbede yaşandı. Olaylarda bir polis memuru omuzundan yaralandı.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:57

İLGİLİ HABERLER