Asayiş
  • 22.1.2014 00:29

Bursa'da kan donduran olay

Yakılarak ve balta ile öldürülen iki ayrı ceset bulundu. Cesetlerden birinin yakılarak, diğerinin ise kafasına balta ile vurularak öldürüldüğü belirlendi. Üzerinden kimlik bilgilerini belirleyecek belge çıkmayan cesetler Bursa Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

BURSA’nın İnegöl ilçesinde dün akşam saatlerinde iki farklı noktada, erkek ceseti bulundu. Cesetlerden birinin yakılarak, diğerinin ise kafasına balta ile vurularak öldürüldüğü belirlendi.
İnegöl ile Kütahya’nın Domaniç ilçesini birbirine bağlayan karayolu yakınlarındaki ormanlık alanda dün akşam saatlerinde vatandaşlar bir erkeğe ait ceset buldu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri ceset üzerinde inceleme yaptı. İncelemede başına balta ile vurularak öldürüldüğü sanılan kişinin üzerinden kimlik bilgilerini belirleyecek belge çıkmadı.

Yine akşam saatlerinde İnegöl’ün Bilecik ile ulaşımını sağlayan karayolu üzerinde iddiaya göre yakılarak öldürülen erkek ceseti bulundu. Olay yerinde yapılan inceleme ve delil aramasından sonra üzerinden kimlik çıkmayan ceset, Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Her iki cesetin, kimliğinin belirlenmesi, ölüm nedenlerinin tespit edilmesi için araştırma başlatıldı.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

İnegöl ile Kütahya’nın Domaniç ilçesi arasındaki karayolu yakınındaki ormanlık alanda cesedi bulunan kişinin Ferhat Yavuz olduğu belirlendi. Yavuz’un silahla öldürüldükten sonra cesedin yakıldığı saptandı. Diğer cisedin ise Sabri Öztürk'e ait olduğu belirlendi.Çifte cinayetle ilgili şüpheliler İlker A., Ali M. ve Kadir G. gözaltına alınırken, Ferhat Yavuz ve Sabri Öztürk’ün ailelerinin geçen haftada İnegöl Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp başvurusunda bulundukları ortaya çıktı. Cinayetlerle ilgili soruşturma sürüyor.

PENDİK'TE AĞAÇLIK ALANDA CESET PARÇALARI BULUNDU

Pendik Velibaba Mahallesindeki  ağaçlık alanda ceset parçaları gören vatandaşlar hemen polisi aradı.

Kısa süre içinde olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik şeridi çekerek inceleme yaptı. İncelemede ağaçların arasında parçalara ayrılmış bir ceset bulundu. Cesedin bacak, kafa ve kolları bulunurken, ekipler kayıp uzuvları bulmak için arama çalışması yaptı. Bölgenin ağaçlık ve yabani otlarla kaplı olmasından dolayı belediye ekiplerinden yardım istendi. Belediyeden gelen görevliler bir adam boyu uzunluğundaki otları biçerek polis ekiplerine arama çalışmasında yardımcı oldu.

Vatandaşlar olayla ilgili olarak, "Ceset arıyorlar, iki ayak ve kafası bulunmuş diğer parçaları arıyorlar" diye konuştu. Cinayet Büro Amirliği ve Olay Yeri İnceleme ekipleri çalışmalarını sürdürürken ilk tespitlere göre cesedin bir kadına ait olduğu kaydedildi. Uzun süre önce buraya atıldığı belirtilen ceset parçaları incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na görüldü.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:18

İLGİLİ HABERLER