Spor
  • 30.1.2014 22:14

Bursaspor Başkanı Körüstan'dan flaş açıklamalar

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, Arjantinli futbolcu Pablo Batalla için yapılan 3 milyon Euro'luk teklifi kabul etmediklerini söyledi.

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, kulübe kalıcı gelir getirecek projelerinin olduğunu belirterek, “2015’in mayıs ayında ya da sonunda Bursaspor'un kasasında çok büyük paralar olacak projelerimiz var. Bir-iki tanesi 10 gün içinde hayata geçecek. Bursaspor'un yıllık 10-12 milyon parası olacak. 60-70 milyonu hemen nakde çevirecek çok ciddi projeler var” dedi.
Bursaspor Kurulu, Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya önderliğinde toplandı. Divan Kurulu’nda açıklamalarda bulunan Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, “Sıkıntılı bir ilk yarı geçirdik. Burada özeleştiri yapmak istiyorum. 24 puan aldık ama daha fazla puan toplayabilirdik. Transferde biraz eksik kaldık. Bir santrafor ya da orta saha alsaydık 30 puanla bitirebilirdik. Ama biz geldiğimizde zaman kısıtlıydı, elimizde 55 futbolcu vardı. Elimizdeki santraforlara güvenerek büyük hata yapmışız. En büyük kazancımız Daum oldu. Bu puanların toplanmasında çok büyük emeği oldu, kendisine ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Daum'un oluşturduğu bizim de olmazlarımız arasında olan scaout ekibi ve izleme ekibi var. İkinci yarıda yaptığımız transferleri onların izlemeleri ile aldık” açıklamasını yaptı.


“FERNANDAO’YU 6 AY SONRA BİR KULÜP İSTERSE BİZDEN ALABİLİR”Takıma devre arasında katlan 9 futbolcunun maliyeti hakkında açıklamalarda bulunan Körüstan, “Fernandao'yu sezon başında Daum çok istemişti. Yabancı kontenjanındaki zorluklardan dolayı alamamıştık. Ligin devre arasında Fernandao’yu 1,5 seneliğine kiraladık. 6 aylık dönemler için kiraladık. 6 ay sonra bir kulüp isterse bizden alabilirler. Biz 6 aylık dönemler için 400 bin dolar para vereceğiz. Eğer Fernandao’nun kulübüne 5 milyon Euro verirsek bonservisini alacağız. Caja'ya 250 bin dolar bonservis vererek kiraladık. Almak istersek sezon sonunda 1 milyon 100 bin dolar vereceğiz. Volkan Şen, 1 milyon 250 bin Euro artı KDV ile Trabzonspor'dan aldık. Onurcan Piri için 400 bin TL bonservis bedeli ödeyerek aldık. Kartalspor'dan Ethem'i sıfır bonservisle aldık. Bekir Yılmaz'ı 950 bin lira bonservis bedeli ile aldık. 6 ay sonra sözleşmesi bitiyor niye aldınız diyorlar. Ama almazsak 6 ay sonra niye bunu almadınız diye de eleştirilebilir" diye konuştu.

“SERCAN ÇOK BÜYÜK FEDAKARLIKLARLA GELDİ”
Sercan Yıldırım transferi hakkında da konuşan Körüstan, “Oğuz Han Aynaoğlu’nu 100 bin Euro karşılığında aldık. Taşkın Çalış için kulübüne, Gaziantepspor’a, bonservis ücreti ödemedik. Sercan Yıldırım'ın durumu ise çok farklı. O bize, 'Bursaporda yeniden doğmak istiyorum' dedi. Sezon sonunda almak istersek 1,5 milyon Euro karşılığında bonservisi alacağız. Ama bunlar kesin rakamlar değil. Sezon sonunda oturup Galatasaray ile anlaşabiliriz. Sercan çok büyük fedakarlıkla geldi, Galatasaray'da çok büyük garanti parası varken bırakıp geldi. 'Başkanım boş mukaveleyi imzalarım' dedi ve bize boş mukaveleye imza attı" açıklamasında bulundu.


“ESKİŞEHİRSPOR MAÇI TAM BİR FACİAYDI”Kulübün lobi eksikliği olduğuna ifade eden Körüstan, şöyle devam etti:
“Bursaspor niye lobileşemiyor diyoruz. Şampiyonlukta Bursaspor bir kent bütünlüğü sağlamış. Bursaspor kulübünün kimse ile bir kavgası yok. Benim şuanda bütün kulüp başkanları ile aram iyi, niye kavga edelim. Dün akşam oynan Eskişehirspor maçı farklı O maç tam bir faciaydı. O maç için kavga edilir. Çok üzüldük. Bütün Türkiye'nin takdir ettiği bir savunma anlayışı ile oynadık. Eskişehirliler de tebrik ettiler maçtan sonra. 'Biz bu maçı nasıl kazandık bilmiyoruz' dediler. Biz birbirimizi kırıyoruz arkadaşlar. Buradan birisi gitti mi, ne federasyonda, ne antrenörlerde ne de başka yerde var."

“KAN EMİCİLERE TARAFTARLARIMIZ UYMASIN”
Taraftarlar arasında da bir bütünlük oluştuğunu dile getiren Körüstan, "Son iki maçta taraftarda da bir bütünlük var. Bu bütünlük takıma da olumlu yansıyor. Biz Bursaspor taraftarına bedava bilet verilsin istemiyoruz. Eskiden veriliyordu ama bunlar taraftara gitmiyor ki cebe gidiyor. Birkaç tane kan emici var, bunlara taraftarımız uymasın. Bunların önünü kestik. Bağırdılar durdular ama ben yerimde durdum. Kulübümüz çok güzel bir yer geldi" dedi.

“DAUM BURSASPOR’U ŞAMPİYONLUĞA TAŞIR
Teknik direktör Christoph Daum’dan da övgüyle bahseden Körüstan, “Christoph Daum, 18 saatini kulübe ayırıyor. Ne zaman gitsem orada. Çoluk çocuğunu getirmiyor, zaman ayıramam diye. Bilgisayarın başından, futbolcuların başından kalkmıyor. Çok değerli bir hoca kazandı Bursaspor. Bursaspor'u da şampiyonluğa taşır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

BURSASPOR’UN YILLIK 10-12 MİLYON PARASI OLACAK”
Projeler hakkında da bilgiler veren Körüstan, şöyle konuştu:
“Bursaspor'a kalıcı gelir getirecek projelerimiz var. Biraz bu konuda da geciktik. Zamanı geldiğinde açıklayacağım. 2015’in Mayıs ayında yada sonunda Bursaspor'un kasasında çok büyük paralar olacak projelerimiz var. Bir-iki tanesinin 10 gün içinde hayata geçecek. Bunların selameti açısından açıklamak istemiyorum. Bunları açıklamak için bir divan daha isteyeceğim. Bursaspor'un yıllık 10-12 milyon parası olacak. 60-70 milyonu hemen nakde çevirecek çok ciddi projeler var. Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. 'Ne istiyorsanız yapın' diyor. 'Bu güne kadar proje ile bana gelmediler, hep para istediler, hazırlayacağınız bütün projelerin altına imza atıyorum' dedi. Stattan da çok ciddi gelirler olacak. Stat biraz yavaş gittiği için loca satışı ve kombineye başlayacağız. En kısa sürede onlara da başlayacağız. Biz canla başla çalışacağız."


“AYHAN BARIŞICI’YA HAKSIZLIK YAPILDI”İki danışmanla çalışması konusunda yapılan eleştirilere ise Körüstan, “Keşke böyle birkaç tane daha danışman olsa da alsam. Alpay Şar hiçbir bedel almadan Bursaspor sevgisi ile bu işi yapıyor. Sevgili Ayhan Barışıcıya çok büyük haksızlık yapıldı. Çok zor bir görev üstlendi. Ama en sonunda istifa etti. Bizim onun sağlığından da endişemiz vardı. Şuan bedelsiz danışmanlık yapacaktı. Sigortalı olmadan verdiğiniz görevleri yapamaz dediler, asgari ücretten görev yapıyor” şeklinde konuştu.

“BATALLA İÇİN YAPILAN 3 MİLYON EURO’LUK TEKLİFİ KABUL ETMEDİK”

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, Arjantinli futbolcu Pablo Batalla için yapılan 3 milyon Euro'luk teklifi kabul etmediklerini söyledi.

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, Divan Kurulu’nda açıklamalarda bulundu. Batalla hakkında konuşan Körüstan, “Çin kulübünden Batalla için 2 milyon 700 bin Euro'luk teklif getirdiler. Bunu kabul etmedik. Bunun üzerine teklifi 3 milyon Euro'ya çıkardılar. Biz onu da kabul etmedik. ‘Ciddiye alacağımız bir teklifle gelin’ dedik. Bilmiyoruz neyle gelirler. Bizim bu sezon için Batalla'ya ödeyeceğimiz para yok. 31.12.2014 sonuna kadar alacağı bütün parayı ödedik. Battalla için bize sezon başında 10 milyon Euro'luk teklif gelmedi. Bu onların menajer oyunları” diye konuştu.

Taraftarlara da uyarılarda bulunan Körüstan, “Federasyon küfürle ilgili değişiklik yaptı. Şuan bir tek küfre bile çok büyük ceza var. Eskişehir maçında 40 bin lira ceza aldık. Bu katlama ile gidecek” şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:02

İLGİLİ HABERLER