Spor
  • 26.6.2010 19:42

BURSASPOR BAŞKANI YAZICI'DAN TRANSFER AÇIKLAMASI

BURSA - Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, ''Eksik gördüğümüz veya zaafa uğrayabileceğimizi düşündüğümüz bölgeler için yabancı oyuncu alacağız. Minimum 2 yabancı oyuncu transferi yapacağız'' dedi.
İbrahim Yazıcı, yenileme çalışmaları devam eden Bursa Atatürk Stadı'nda inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı. Çalışmalara ilişkin gazetecilere açıklama yapan Yazıcı, birkaç gün önce UEFA yetkililerinin de statta inceleme yaptığını, kendisinin de çalışmaların ne aşamaya geldiğini görmek için inceleme ihtiyacı duyduğunu söyledi.
Statta güzel şeylerin yapıldığını, Bursa Atatürk Stadı'nı hem Turkcell Süper Lig hem de Şampiyonlar Ligi maçlarına yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Yazıcı, bu konuda kentteki tüm kurumlardan yakın ilgi ve destek gördüklerini kaydetti.
Yazıcı, ligin bitimiyle ani bir kararla statta yenileme çalışmalarına başladıklarını anımsatarak, ''Eğer ani bir karar vermeseydik maalesef Şampiyonlar Ligi maçlarını İstanbul'da oynayacaktık. Bu da Bursa'ya yakışmayacaktı. Gözümüzü kararttık ve 'Bu işin burada olması gerek' dedik. Dolayısıyla mucizevi bir olayı gerçekleştiriyoruz. Turkcell Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi maçlarımızı revize edilen ve büyüyen stadımızda oynayacağız'' diye konuştu.

-TRANSFER ÇALIŞMALARI-

Transfer çalışmalarına ilişkin bir soru üzerine Yazıcı, öncelikle geçen sene şampiyon olan takımı muhafaza etmeyi ''en iyi transfer'' olarak gördüklerini, gereken yerlere transferleri sessiz, sakin bir şekilde yapacaklarını belirtti.
Yazıcı, gelecek sezon 3 kulvarda yarışacaklarını kaydederek, şöyle devam etti:
''Biz işimizi hiç reklam amaçlı yapmadık. Çünkü bir laf vardır atasözü gibi, 'Tabelaya bak' derler. Biz de tabelada şampiyonuz. Hiç abartı, reklam yapmadan bilinçli bir şekilde çalışmalarımızın karşılığını şampiyonlukla aldık. Bu sezon işimiz daha zor olacak. 3 kulvarda mücadele edeceğimiz için kadro zenginliğine ihtiyacımız olacak. İyi bir altyapımız var. Altyapıdan bazı futbolcuların kesinlikle forma giyeceğine inanıyorum. Eksik gördüğümüz veya zaafa uğrayabileceğimizi düşündüğümüz bölgeler için yabancı oyuncu alacağız. Minimum 2 yabancı oyuncu transferi yapacağız.''
Medyada yer alan isimlerin hatırlatılması üzerine Yazıcı, isim üzerinde konuşmayı sevmediğini, birçok oyuncuyla görüştüklerini kesin anlaşmaya vardıkları isimleri de kamuoyuyla paylaştıklarını belirtti.
Yazıcı, Fenerbahçe'nin eski menajeri Volkan Ballı'ya teklif götürüldüğü yönündeki iddiaların sorulması üzerine, ''Biz Avrupa'da maç yapacağız. Avrupa şartlarında bazı eksiklerimiz var. Yani eksiğimiz ne? İlk kez bu seviyede maç oynayacağız. Bunun için ne gerekiyorsa yapmamız lazım. Böyle bir arkadaş olabilir mi? Olur... Volkan olur, Ahmet olur Mehmet olur... Bunların araştırmasını yapıyoruz. Kulübün menfaatleri doğrultusunda gerekeni yapacağız'' değerlendirmesinde bulundu.

-SERCAN VE OZAN İPEK'E YÖNELİK TEKLİFLER-

Sercan Yıldırım ve Ozan İpek'e ilişkin medyada yer alan transfer söylentilerinin sorulması üzerine İbrahim Yazıcı, bu ve diğer birçok oyuncuları için 2 yıldır sürekli haberler çıktığını söyledi.
Yazıcı, Sercan Yıldırım ve diğer birçok oyuncuyu Bursaspor daha zor şartlar altındayken dahi satmadıklarını ifade ederek, ''O zaman satmadık, şimdi niye satayım? Satmam için daha iyi bir şey yapmam lazım. Sercan ve Ozan İpek'i satmam için ancak herkesin (Helal olsun daha iyisini yaptılar) diyeceği bir olay olması lazım'' dedi.
Sözleşmesi devam eden oyuncuların ücretlerinde iyileştirme istediğinin hatırlatılması üzerine Yazıcı, ''Bazı şartlar kendiliğinden oluşabilir, ama bunlar zaman içinde olacak şeyler. Her futbolcu bunu isteyebilir ve aklından geçirebilir. Ben attığım imzaları biliyorum. Ama bu futbolcuların, 'Ben bunu istiyorum' demesiyle olmaz. Onun kararını biz veririz'' ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:31

İLGİLİ HABERLER