Spor
  • 25.6.2014 22:25

Bursaspor'da hedef ilk 5

Bursaspor Kulübü Olağan Divan Kurulu Toplantısı, Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya’nın başkanlığında Özlüce Tesisleri’nde gerçekleştirildi.
Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı, toplantıda yaptığı konuşmada, Bursaspor’un son yıllarda Avrupa Kupaları’na katılmayı alışkanlık haline getirdiğini belirterek, bu yıl da buraya katılmakla ilgili kendilerine bir şans doğduğunu söyledi.
Yeşil-beyazlı kulübün bu yıl sıralamadan değil, şans eseri Avrupa Kupaları’na katılabileceğini anlatan Bölükbaşı, “Eğer Avrupa Kupaları’na katılabilirsek burada en iyi şekilde Bursaspor’u temsil edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bunun için ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım gece-gündüz demeden yoğun bir çalışma içindeyiz” diye konuştu.
Bölükbaşı, yönetim kurulu olarak göreve seçileli henüz 1 aylık süre olduğunu hatırlatarak, özellikle maddi açıdan sıkıntılar yaşandığını ancak bunların üstesinden gelebileceklerini kaydetti.
Yönetim kurulu olarak göreve seçilir seçilmez Türkiye’nin en iyi teknik direktörlerinden Şenol Güneş ile anlaştıklarını ifade eden Bölükbaşı, şunları kaydetti:
“Bu durum Bursa’da kabul gördü. Onun akabinde 3 tane transfer yaptık. Bir tanesi 1995 doğumlu arkadaşımız Emre Taşdemir. Futbolcumuzun bir çok talibi vardı. Aydın Karabulut, milli olmuş, Sivasspor ve Elazığspor’da çıkış yapmış bir arkadaşımız. Hemen arkasından hocamızın isteği doğrultusunda Bakaye Traore’yi renklerimize kattık. Traore orta sahada bizim işimizi çözebilecek, kendini kanıtlamış ve Bursaspor’da verim gösterecek bir oyuncu. Transferler sizler ve taraftarımız yönünden kabul görüldü. Daha yapacak çok işimiz var.”
“Hedefimiz ilk 5″
Bölükbaşı, Bursaspor Kulübü’nün 50 milyon liranın üzerinde borcu bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:
“Futbolcuların alacaklarına karşılık çekler kesilmiş, günleri geliyor. Transfer yapılmış, futbolcuların alacakları var. Geriye dönük 3 ay garanti para alacakları var. Sıkıntılar içerisinde bunları çözmek istiyoruz. Kısa vadede sıkıntılar olabilir ama uzun vadede Bursaspor hak ettiği yeri bir daha aşağıya düşmemek üzere, sadık kalacak şekilde yönetimim ve ben hedefliyoruz. Bu sene hedefimiz yine ilk 5. İlk 5 derken yanlış anlaşılıyor, ilk 5 Avrupa kupaları demek. Şampiyonluk da olabilir. Takımımız 30 Haziran’da topbaşı yapacak. 7-8 gün burada antrenman yaptıktan sonra Kartepe’de kamp yapacağız. Kartepe’yi tercih etme nedenimiz hocamızın isteğidir. Parasal anlamda kamp yerinin yakın yerde olması söz konusu değildir. Tamamen hocamızın isteği ve Avrupa kupalarıyla alakalı olan maç trafiğinden kaynaklıdır. Rahmetli başkanımız (İbrahim Yazıcı) ‘bizim ne alacağımız ne borcumuz var’ demişti. Giderken biraz paramız vardı teslim etmişti. Geldikten sonra paramız yok ve dünya kadar borcumuz var. Burası bizim şirketimiz değil. Biz vekaleten görev yapıyoruz. Bursaspor’a kim ne kadar fayda sağlıyorsa o arkadaşlarımızı saygınlık yönden en üste koymamız gerekiyor. Koymazsak başkan ve yönetici adayları bulamaz durama geliriz.”
Konuşmasında yeşil-beyazlı taraftarlara da seslenen Bölükbaşı, “Bu benim ve yönetimimin ilk divan kurulu. Yeni bir sezona gireceğiz ve Avrupa kupalarında boy göstereceğiz. Bursaspor’u severken bazen boğup, öldürüyoruz. Şu anda ekonomik sıkıntıdan bahsediyoruz. Geçen sene 2 milyon lira ceza ödedik. Onun dışından reklam, hasılattan kaybımız var. Kazanabileceğimiz maçları kaybetmekten zararım var. Yeni sezonda Bursaspor’u düşünüp, sağduyulu olmamız lazım. 2009-2010 sezonunda bunu yapmıştık. Lütfen birlik olup, Bursaspor’u destekleyelim” ifadelerini kullandı.
Bölükbaşı, mevcut kadroda yabancı oyuncu sayısında fazlalık olduğuna da dikkati çekerek, bunlardan bazılarıyla yolları ayırmak istediklerini ancak yollarını ayıramadıkları oyuncuları da kazanmaya çalışacaklarını bildirdi.
Yeni sezonda yeni bir başlangıç yapmayı istediklerini anlatan Bölükbaşı, “Bizler yeni bir başlangıç yapıp, bütünleşelim istiyoruz. Yine aynı şeyler olursa Bursaspor zarar görecek. Biz yalan söylemeyeceğiz. Şeffaf olacağız, Bursaspor’un parasını yemeyeceğiz ve yedirmeyeceğiz, bize güvenmenizi istiyoruz” dedi.
Toplantıda bir divan üyesinin eleştirilerinin ardından tekrar kürsüye çıkarak söz alan başkan Bölükbaşı, “Bizler eleştiriye açık olduğumuzu daha kongre salonunda söylemiştik. Kongrenin üzerinden daha 1 ay geçti. Ancak eleştirilen yıkıcı değil yapıcı olmalı. Ben Bursaspor Kulübü’ne başkanlığa zor dönemde son dakikada aday oldum. Allah kısmet ederse bir yıl yapacağım ve sonra yapma düşüncesinde değilim. Zaten başarılı olamazsam kimsenin eleştirisine maruz kalmadan rahatlıkla başkanlığı bırakabilirim. Ancak kaçmam. Birlik ve berberlik içinde olmamız gerekiyor. Bunu yaparsak başarıyı yakalayabiliriz” şeklinde konuştu.
Bu arada toplantıda bazı üyeler Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığı için genel kurul yapılmasını talep etti.
Bunun üzerine söz alan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, “Ben 1963 yılından beri camianın içindeyim. Bu görevi daha önce bırakacaktım ama bugüne kadar hiç istifa etmedim. İstifa etmek kaçıp gitmek anlamına geliyor. 4 ay içinde bir yönetim oluşturun ben de görevi devredeyim. Bir liste hazırlayın, ben de bırakayım” karşılığını verdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:53

İLGİLİ HABERLER