Spor
  • 29.9.2010 00:12

BURSASPOR'DA HEDEF PUAN ALMAK


GLASGOW - Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Avrupa Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda yarın Glasgow Rangers ile yapacakları maça ilişkin, ''Bundan sonraki maçlara umutla bakmak istiyorsak yarın puan almamız gerekir'' dedi.
Sağlam, maçın oynanacağı Imbox Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, Şampiyonlar Ligi maçlarına Valencia'ya sahalarında 4-0 yenilerek kötü bir başlangıç yaptıklarını, ancak önlerinde daha 5 maç olduğunu söyledi.
''Valencia maçını kazanarak Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne iyi başlamak istiyorduk'' diyen Sağlam, ancak böylesine önemli bir organizasyonda ilk kez mücadele etmenin tecrübesizliğini ve şanssızlığını yaşadıklarını, Valencia maçında elde ettikleri tecrübe ışığında bundan sonraki maçlardan daha iyi sonuçlarla ayrılacaklarına inandıklarını ifade etti.
Sağlam, grupta hala hedeflerinin güçlü bir şekilde devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:
''4-0'lık Valencia yenilgisiyle Avrupa Şampiyonlar Ligi maçlarına iyi başlamadık, ama hala iddiamız ve şansımız devam ediyor. Glasgow Rangers da Manchester United ile deplasmanda berabere kaldı. Bu sürpriz bir sonuç olarak görülebilir ama bu demek ki her takım birbirinden puan alabiliyor. Bundan sonraki maçlara umutla bakmak istiyorsak yarın puan almamız gerekir. Grupta iki hedef var. Birincisi gruptan çıkmak, o olmazsa bir takımı altına alarak UEFA Avrupa Ligi'ne devam etmek. Bu iki hedeften uzaklaşmama adına yarınki maç bizim için çok önemli.''
Ertuğrul Sağlam, Glasgow Rangers'tan Kenny Miller'in ligde 6 maçta 10 gol attığını anımsatarak, ''Bu oyuncu için özel önlem almayı planlıyor musunuz?'' diye soran gazeteciye, ''Oynadığımız tüm maçlarda rakiplerimizin önemli özelliklerini ortadan kaldırıp maç kazanmak için ofansif oynamak zorundayız. Kenny Miller önemli bir oyuncu. Dolayısıyla bu özelliklerini ortadan kaldırmak adına elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Öncelikle yarınki maçta puan almak istiyorsak gol yememeyi düşünürken ofansif üretkenlik içinde olup gol atmamaya da çalışmalıyız'' yanıtını verdi.
''Yarınki maçta Bursaspor klasik formasıyla çıkacak. Celtik formasıyla çıkmama kararınız rakip takım taraftarlarını tahrik etmemek için mi?'' sorusunu da Sağlam şöyle cevapladı:
''Yarınki maçta Valencia maçında oynadığımız Ajax tipi formayla oynayacağız. Biz futbolun içinde futbolun bize izin verdiği sertliği sonuna kadar kullanıyoruz. Ancak bunun yanında rakibi gereksiz yere tahrik etmenin, atmosferi gergin hale getirmenin futbola bir katkısının olmadığına inanıyoruz. Kaldı ki biz geçen sezon şampiyon olurken fair-play liginde de şampiyon olduk.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:14

İLGİLİ HABERLER