Sağlık
  • 4.8.2020 18:34

Burun Estetiği Sadece Genel Anestezi İle Mi Yapılabilir?

En sık tercih edilen estetik türlerinden bir tanesi olan burun estetiği konusunda akıllara takılan farklı sorular olabilir. Estetik konusunda korkusu olanlar ise genel veya lokal anestezi ayrımını daha çok merak eder. Hastaya yapılacak olan işlemle alakalı olarak doktor ve hastanın ortak kararı alınmalıdır.

Lokal veya genel anestezi olması yapılacak olan işlemin ne olduğuna bağlı olarak da değişkenlik gösterir. Ek olarak hastanın psikolojisi için de gene anestezi en sık tercih edilendir. Estetik işlemlerin ağrısız bir şekilde tamamlanması adına hastaya doğru bilgi verilmesi ve uygulamanın da bunla birlikte yapılması önemlidir. Ankara burun estetiği hakkında aşağıda detaylı bilgileri verdik.

Genel Anestezi Kullanım

Estetik işlem burun kemiğini ilgilendiren ve burna tamamen şekil verilmesi ile alakalı olduğunda bu konuda genel olarak seçenek genel anestezi olur. Genel anestezi altında hastanın herhangi bir işlemden haberinin olmaması ve ağrı hissetmeden psikolojisi rahat bir şekilde ameliyatı tamamlaması sağlanır. Lokal anestezi de gerekli olduğunda kullanılabilir.

Neden Genel Anestezi Daha Çok Kullanılır?

Burun operasyonlarında genel anestezinin kullanılmasının birden fazla nedeni vardır. Bunlar:

Hastanın acı hissetmemesi,

Varsa ameliyat korkusu yaşamaması,

Psikolojik olarak rahat bir işlem yapılması,

Burun içine akıntı veya sızma olduğunda hastanın nefesle alakalı bir sorun yaşamaması,

şeklinde özetlenebilir. Hastaların kendisinden gelen talepler de değerlendirmeye alınır. Hastanın kendi isteği ile genel anestezi olması da mümkündür.

Lokal Anestezi Kullanım Durumları

Lokal yani burnun belli bir kısmını uyuşturmak büyük değişim ve burun kemiğine uygulanacak işlem olduğunda tercih edilmez. Çünkü ağrı duyulması söz konusu olur. Ama buruna dikiş atılması gibi küçük işlemler sırasında kullanımı yaygındır. Pratik bir şekilde hastanın sanki işlem yaptırmamış gibi anesteziden sonra hayatına devam etmesini sağlar.

Anestezi Konusunda Dikkat Gerektirenler

Anestezi uygulaması uzun zamandır kullanılan bir yol olmasına karşılık yine de hastanın gereken bilgileri mutlaka anestezi uzmanına bildirmesi istenir. Uzman herhangi bir sorunla karşı karşıya kalındığında hemen müdahalede bulunur. Nefesle alakalı olan hastalıklar veya alerji konusunda bilgi geçilmesi son derece önemlidir. Bundan dolayı mutlaka anestezi uzmanı ve estetik uzman alanında donanımlı birer hekim olmalıdır.

Burun Estetiği ve Anestezi Sonrası

Burun estetiğinden sonra acının son derece az olması mümkün olur. Acının az olması da sürecin daha kısa süre içinde atlatılması anlamına gelir. Estetik veya anestezi konularında korkusu olanların bile rahatlıkla tercih edebileceği bir işlemdir.

Güncellenme Tarihi : 4.8.2020 18:36

İLGİLİ HABERLER