Dünya
  • 1.6.2006 00:44

BUSH CIA'İN YENİ BAŞKANINI ANLATTI

WASHINGTON - ABD Hava Kuvvetleri eski Komutanı General Michael Hayden, yemin ederek gizli servisin başkanlığına geldi.

ABD'nin merkezi haber alma teşkilatı CIA'in yeni başkanı, ABD Hava Kuvvetleri eski Komutanı General Michael Hayden, yemin etti. Yemin töreninde Bush, "Mike bir vatanseverdir. O reformcu bir kişiliğe sahip ve ülkemizde istihbarat alanında en profesyonel olan biridir" ifadelerini kullandı. CIA'in Virginia'daki Langley merkez binasında gerçekleştirilen yemin töreninde, yeni görevinde başarılı olacağından emin olduğunu ifade eden Bush, "Hayden, istihbarat alanında 20 yıldan daha uzun bir süre çalışmış ve şimdi de CIA'in başına geçmiştir" dedi.

CIA merkez binasında gerçekleştirilen yemin töreninin öncesinde de resmi bir yemin töreni düzenlenmişti. Bu konuyu dikkate alan Bush alışılagelen şakacı tavrıyla, "Ne kadar iyi bir adam Hayden, ona iki kez yemin ettirdik" diye konuştu.

Bu arada ABD Senatosu'ndan 78'e evet oyuna karşı 15 red oyu alarak CIA'in başına getirilen Hayden, ABD Ulusal İstihbarat Başkanı John Negroponte tarafından yemin ettirildi. Hayden, 1.5 yıl CIA Başkanlığı'nda kaldıktan sonra istifa eden Porter Goss'un yerini aldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER