Dünya
  • 4.10.2008 00:29

BUSH :KÜRESEL EKONOMİDE BAŞROL OYNAMAYI SÜRDÜRECEĞİMİZİ DÜNYAYA GÖSTERMİŞ OLDUK

WASHINGTON  - ABD Başkanı George W. Bush, ülkenin mali sistemi için hazırlanan 700 milyar dolarlık acil kurtarma planının Temsilciler Meclisi'nden geçmesini memnuniyetle karşıladığını ancak ekonomik düzelmenin birdenbire olmayacağını söyledi.
Amerika'daki mali krize karşılık bankacılık sistemine 700 milyar doların aktarılmasını öngören kurtarma paketinin Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmesinin ardından bir saat bile geçmeden Beyaz Saray'da açıklamalarda bulunan Başkan Bush, "Bu kanunun ekonomimiz üzerinde tam etkisini göstermesi biraz zaman alacak" dedi.
ABD hükümetinin duruma zamanında müdahale ettiğini ifade eden Bush, "Hükümetin gerektiğinde duruma müdahale etmesi gerektiğine inanıyorum ve bu durumda müdahaleye açıkça ihtiyaç vardı" diye konuştu.
Hazine Bakanlığı'nın paketi dikkatlice analiz ve mütalaa edeciğini söyleyen Bush, ancak bunun birdenbire gerçekleşemeyeceğini ifade etti. Temsilciler Meclisi'nin kurtarma paketini hayata geçirmek için toplandığını söyleyen Bush, "Mali piyasalarımızı dengeleyeceğimizi ve küresel ekonomide başrol oynamayı sürdüreceğimizi dünyaya göstermiş olduk" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:46

İLGİLİ HABERLER