Gündem
  • 21.1.2014 00:14

Bütün operasyonları Fethullah Gülen yaptı

İSTANBUL (İHA) - Fransa’nın The Wall Street Journal gazetesine konuşan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, “Hapis yatmaya geliyorum. Kaçtı diyenler özür dilemeliler” dedi.
Şike davasına ilişkin Yargıtay’ın 6 yıl 3 ay hapis cezasını onamasının ardından Yıldırım, The Wall Street Journal gazetesine yaptığı açıklamada, “Ergenekon ve Balyoz davalarında olduğu gibi Şike davası da aynı kumpasın bir sonucu” şeklinde konuştu.
The Wall Street Journal gazetesine konuşan Yıldırım, "Bu politik, siyasi kararın alınmasının neticesi. 2011 yılında bazı dış güçlerin Türkiye'de yapmış oldukları operasyonların devamıdır. Bu operasyon Türkiye'de Ergenekon, Balyoz, Oda TV, Cübbeli Ahmet, casusluk dosyalarını yöneten bu özel yetkili mahkemeler Türkiye'de bütün yüksek tepeleri düz hale getirmek ve Türkiye'de bütün her şeyi kendi ellerine alabilen bir iktidarı yaratmak için yapılmış bir muhakame sistemidir. Sayın Başbakan 17 Aralık'taki beyanında 'paralel devlet var ve cemaat bu paralel devleti yürütüyor' dedi. Bu savcılar, hakimleri, polisleri, hepsini görevden aldılar bunlar cemaatçi diye. O zaman bütün bu operasyonları, bizim operasyon dahil olmak, üzere cemaat yapmıştır. Önemli olan benim vicdanlarda aklanmamdır. Kurulmuş istiklal mahkemelerine benzeyen bu yargının kararlarına saygı duymuyorum. Onun için de vicdanen rahatım, ve hapis yatmaya geliyorum. Kaçtı diyenler özür dilemeliler, bir zaman içerisinde Fenerbahçe'nin haklılığı yine ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.
Yıldırım'ın The Wall Street Journal’e verdiği röportajın ana başlıkları ise şöyle:

"Şike Davası iktidarı ele geçirme amaçlı bir yargının eseridir.
Başbakan 'Paralel Devlet var' dedi, bütün operasyonları Gülen Cemaati yaptı.
AKP Cemaat ile birlikte iktidara yürüdü.
Beni Ergenekon'dan içeri alamadılar, Şike Davası'nı uydurdular.
Şike Davası delilleri sahte, tutarsız.
Fenerbahçe Atatürkçü bir takım, taraftara müdahale olmaz.
Sandıkla geldim, sandıkla gitmiyorum, bu demokrasi ayıbıdır.
Yeniden adil yargılama olursa memnuniyetle karşılaşırız.
Yargının kararlarına saygı duymuyorum.
Vicdanen rahatım, hapis yatmaya gidiyorum."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:20

İLGİLİ HABERLER