Yaşam
  • 29.7.2008 11:51

BÜYÜ İÇİN 'ALBİNO'LAR KATLEDİLİYOR!

Tanzanya’da, organları zenginlik veren iksir yapımında kullanılmak üzere öldürülen albino sayısı bir yılda 26’ya yükseldi.
Tanzanya polisi, perşembe akşamı, melanin pigmenti bozukluğuyla ortaya çıkan albinizm hastası (albino) olan Jovin Majaliwa’nın öldürüldüğünü, saldırganların adamın sağ ayağı ile cinsel organlarını kestiklerini söyledi.
Öldürülen kişinin karısının da saldırıya uğradığı ve yaralandığı kaydedildi. Polis, Majaliwa cinayetiyle ilgili ayrıntılı bilgi vermedi.

Polisler de işin içinde
BBC’nin haberinde, albinoların öldürülmesiyle ilgili olarak kabile büyücüleri suçlanıyor. Büyücülerin albinoların saç, kol, ayak ve kan gibi vücutlarından alınan parçaların insanları zengin yapacağı öne sürülen bir iksir yapımında kullandıkları belirtiliyor. Bazı polis memurlarının da bu işin içinde olduğu kaydediliyor.
Mwanza Bölge Emniyet müdürlüğü, bu iddiaları yalanlayarak katilleri saptamak için yöre sakinleriyle birlikte çalıştıklarını öne sürüyor.
Tanzanya’da, Devlet Başkanı Jakaya Kikwete’nin bu tür cinayetlere karışanların yakalanması talimatıyla, mart ayından beri 173 büyücünün tutuklandığı belirtiliyor.

‘Albino’ insan da olur, hayvan da
Albinoluk, özellikle insanlarda melanin pigmentinin yokluğuna  bağlı olarak renksizleşmedir.
Bu durum çoğunlukla tirosinaz denen bir enzimin eksikliğinden kaynaklanır. Albino canlılarda deri genellikle çok açık renkli, saç-tüy-kıl gibi keratin yapılar beyaz renktedir, gözler de kırmızıdır. Beyaz renkteki hayvanların albino olup olmadıklarının ayrımı göz rengine bakılarak yapılır.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:30

İLGİLİ HABERLER