Spor
  • 9.5.2013 10:40

Büyük Başkan son yolculuğuna uğurlandı

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın cenazesi, çiçeklerle donatılmış araçla Atatürk Stadı'na getirildi.

Yazıcı'nın, vefat ettiği Bursa Acıbadem Hastanesi'nden alınan naaşı, çiçeklerle bezenen cenaze aracına konuldu. Aracın, Atatürk Stadı'na girişi sırasında taraftarlardan bazıları tekbir getirdi, kimileri de alkışladı.

Daha sonra tabut, sahada kurulan platforma konuldu. Tabutun arkasında büyük Türk bayrağı açıldı ve bunun yanlarına, taraftarların taşıdığı siyah fon üzerinde Bursaspor arması bulunan bayraklar bırakıldı.

Tabutun başında, Bursaspor yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör Hikmet Karaman, yardımcıları, futbolcular, eski yöneticiler ve altyapı oyuncuları sıralandı. Bursasporlu futbolcuların, Yazıcı'nın fotoğrafı yer alan siyah tişörtler giydiği görüldü.

Yazıcı'nın eşi Ayşen, oğlu Serkan, kızı Efsun ve ağabeyi Hayri Yazıcı, burada taziyeleri kabul etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Yazıcı'nın görüntüleri eşliğinde Bursaspor'a yaşattığı başarıları konu alan slayt gösterisi sunuldu.

Kentteki tüm camilerden okunan sala sırasında stattaki törene ara verildi. Daha sonra, protokol üyelerinin konuşmalarına geçildi.

Cenaze namazı kılındı


Bursa'da geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat eden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı için cenaze namazı kılındı.

Yazıcı'nın naaşı, Atatürk Stadı'nda düzenlenen törenin ardından araca konuldu.
Altıparmak ile Heykel caddelerinde, binaların balkon ve pencerelerindeki vatandaşların, üzerine karanfiller attığı araç, Ulu Cami bahçesine getirildi.

Yazıcı'nın ailesinin, burada güçlükle ayakta durduğu ve bazılarının tabuta sarılarak ağladığı görüldü.

Cami bahçesine, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini'nin yanı sıra bazı siyasi partiler, bakanlar, futbol kulüpleri ve iş dünyasının temsilcileri adına gönderilen çelenkler konuldu.

Eski AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul, "Şampiyon Başkan" olarak nitelediği Yazıcı için helallik istedi.

Naaş, öğle vakti kılınan cenaze namazını müteakip toprağa verilmek üzere yeniden araca konularak, Emir Sultan Mezarlığı'na götürüldü.

Taraftarlar'dan Yazıcı'ya vefa

Bursasporlu taraftarlar, Yazıcı'nın vefatından duydukları üzüntüleri, statta açtıkları pankartlarla dile getirdi.

Maraton tribününde, ortada Yazıcı'nın fotoğrafının bulunduğu, iki yanında "Şampiyonluk Görmeden Yüreklere Şampiyonluğu Orada Anlat Başkanım. Allah'a Yemin Olsun Sana Söz Olsun Dik Durmaya Devam Edeceğiz Başkanım", kapalı kale arkası tribünde, "Ruhumuza Huzuru Erdirmeye O kadar Yakınsınız ki...", açık kale arkası tribünde ise "Dik Duruşumuz Bursasporlu Oluşumuzdan" ve "Avrupa'ya Boynu Bükük Gidiyoruz" yazılı pankartlar asıldı.
Taraftarlar sık sık tekbir getirirken zaman zaman "Dik duruş Yazıcı", "Başkanım hakkını helal et bize", "Cennete gidince şampiyonluğu anlat", "Tertemiz şampiyon İbrahim Yazıcı" diye tezahüratta bulundu.

Bazı taraftarlar ise Altıparmak Caddesi ile stat arasında kalan bölümde vatandaşlara, Yazıcı'nın fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde "Seni Unutmayacağız" yazan yapıştırma kağıtları dağıttı.

''Allah ailesine ve geride kalanlarına uzun ömürler versin"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı için tören düzenlenen Atatürk Stadı'nın önünde yaptığı açıklamada, başkan ile çok eski arkadaş olduklarını söyledi.

Başsağlığı dileklerini ileten Şener, Yazıcı'nın vefatından dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, "Bundan önce Trabzon'da rahatsızlık geçirmişti, ilk rahatsızlığı bizim maçta. Allah ailesine ve geride kalanlarına uzun ömürler versin" diye konuştu.

''İbrahim Yazıcı'nın hatırına Bursaspor için kenetlenelim''

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bugün barışmanın, sarılmanın, birbirimizi affetmenin günü. İbrahim Yazıcı'nın hatırına aramızda küskünlükler varsa bunları ortadan kaldıralım. Onun manevi ruhu etrafında hep beraber Bursa, Bursaspor için kenetlenelim" dedi.

Arınç, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı için Atatürk Stadı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Yazıcı'ya Allah'tan rahmet diledi. Eşine, çocuklarına ve yakınlarına da sabır dileyen Arınç, "Bütün Bursa'ya, Bursasporumuza, İbrahim Yazıcı'yı sevenlere ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Tören için Atatürk Stadı'na gelen taraftarlara seslenen Arınç, "Sizleri candan tebrik ediyorum. Hem rahmetli başkana karşı büyük bir vefa gösterdiniz hem de bu stadımızda on binlerce onu sevenler olarak, onu güzel anlatan dilleri alkışlıyor, ona bağlılığınız gösteriyorsunuz. Bursamıza yakışan budur. Ona, sevginizi, bağlığınızı burada bulunmakla gösterdiniz. Sizleri tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.

Arınç, taraftarların yeni stadın adının "İbrahim Yazıcı Timsah Arena" olması yönündeki tezahüratı üzerine şöyle konuştu:
"Ben hassasiyetinizi ve verdiğiniz mesajları takdirle izliyorum. Biraz evvel büyükşehir belediye başkanımız konuşurken yeni yapılacak stadın isminin İbrahim Yazıcı olmasını arzu ettiniz. Sonra 'Timsah Arena İbrahim Yazıcı Stadyumu' olsun dediniz. Bu mesajı aldık, gereğini yaparız. Bundan da şüpheniz olmasın. Bu, 45 bin kişilik stadın yapımına, 2011 haziranda temeli atılarak başlandı. O gün de değerli kardeşim Ertuğrul Sağlam ile kıymetli başkanımız İbrahim Yazıcı ve sizlerle birlikte bu stadın temelini atmıştık. Çok sevinçli olduğunu biliyorum ve bir an evvel Bursa'ya, Bursaspor'a yakışan bir stadın olmasını heyecanla desteklediğini biliyorum. Bugün onun isminin ebedileşmesi ve yaşatılması için çok güzel bir teklifte bulundunuz. Müsaade edin bunu değerlendirelim, bunu gerçekleştirilim, bunun coşkusunu hep beraber yaşayalım."

Bursa Valisi Şahabettin Harput

Yazıcı'nın naaşının getirildiği Bursa Atatürk Stadı'nda düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesajlar okundu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, burada yaptığı konuşmada, Yazıcı'yı son yolculuğuna uğurlamak için toplandıklarını söyledi.

Onun tüm sevenlerine "baş sağlığı" dileyen Harput, "Başarının sembolü bu güzel insanı bugün rahmetle anıyoruz. Allah'ın, ona rahmetiyle muamele etmesini diliyorum" ifadesini kullandı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de dünyada en önemli şeyin, güzel bir iz bırakmak olduğunu belirtti.

Serkan Yazıcı

İbrahim Yazıcı'nın oğlu Serkan Yazıcı ise babasının, çok sevdiği taraftarlarla bir arada olduğunu anlattı.
Törene katılanlara teşekkür eden Yazıcı, "Babam kin tutmazdı. Hepinize hakkınızı helal ettiğini biliyorum. Bana da söylemiştir. Ölüm fani. Hepimiz öleceğiz. Babam bize ölümünü alıştırmıştı ve ölümünü, bizim gururlandığımız şekilde bize yaşattı. Allah mekanını Cennet eylesin" diyerek, tabut önünde eğildi.

Recep Bölükbaşı

Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Recep Bölükbaşı, yönetim kurulu adına yaptığı konuşmada, Yazıcı'nın, kendileri için bir dosttan öte anlamlar ifade ettiğini belirtti.
Yeşil-beyazlı camianın onu geç bulduğunu ancak erken kaybettiğini vurgulayan Bölükbaşı, şunları kaydetti:
"Her ölüm, her ayrılış erken ama başkanın sürpriz vedası, hepimizin, onu seven herkesin omuzlarına ağır bir yük bıraktı. Şampiyonluğun tadını doyasıya yaşayamadı. Bursaspor camiasına çok önemli başarılar yaşattı. Biz onu hep gülerken gördük. Hep içine attı. Düşünün; Türk futbolunda devrim yaratacaksınız, Bursaspor Kulübüne şampiyonluk yaşatacaksınız ama bir kez olsun bunun arkasına sığınmayacaksınız. Bunu ancak İbrahim Yazıcı yapabilirdi.
Sayın Başkan, sensizliğe alışmak kolay olmayacak. Bursaspor'u nerede görmek istediğini, nereye taşımak istediğini, yol arkadaşların olarak bizler biliyoruz. Öğrettiğin dik duruş, bize yol gösterici olacaktır. Gözün arkada kalmayacaktır. 'Tek destekçim' dediğin taraftarların da burada. Rahat uyu başkanım. Mekanın Cennet olsun. Hakkını helal et."

Bursaspor Kulübü Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadri Şankaya da Yazıcı'nın bu büyük camiayı şampiyon ve Türkiye'nin 5'inci büyük takımı yaptığını hatırlatarak, "Hayal ettiğin çok şey oldu. Gerçekleştiremeden gittiğin hayallerini de biz gerçekleştirip rahat uyumanı sağlarız" değerlendirmesinde bulundu.

Hikmet Karaman

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, kendisini takımın başına Yazıcı'nın getirdiğini anımsatarak, şöyle konuştu:
"Zaman zaman gelip birden kayboluyordunuz. Bana hep şunu ifade ettiniz; 'Hikmet önümde yürüme. Seni göremeyebilirim, seni izleyemeyebilirim. Arkamdan gelme, seni göremeyebilirim. Yanımda kal, dostum kal, birlikte yürüyelim. Bu büyük başkanı bu cümleler, bu kelimeler anlatmaya yetmez. Hakkını helal et büyük başkanım. Allah mekanını Cennet eylesin."

Ertuğrul Sağlam

Yeşil-beyazlı takımın eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ise Yazıcı ile 4 yıl beraber çalıştıklarını kaydetti.
Onunla 26 yıl sonra Anadolu takımının şampiyonluğunu beraber gördüklerine işaret eden Sağlam, şöyle dedi:
"En büyük pay onun olmasına rağmen hiç ön plana çıkmadı, hep arka planda kaldı. Şampiyonluğu yaşamadan yaşamını yitiren yürekler de var. O bunu da görev edindi ve cennetinde şampiyonluk görmeden yitirilen yüreklere şampiyonluğu anlatıyor. Türk sporuna hakkını helal et büyük başkan. Mekanın Cennet olsun."

Bursaspor Takım Kaptanı Ömer Erdoğan, onun liderliğinde ve özellikle gayretleriyle tarih yazdıklarını, çok büyük başarılara imza attıklarını anlattı.

Taraftarların mesajları

Teksaslı Bursasporlu Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Güzelsöz, Yazıcı'nın, birkaç yıl öncesine kadar bir alt ligde mücadele eden takımı Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa ulaştırdığını ifade ederek, bugün başları dik duruyorsa bunu Yazıcı'ya borçlu olduklarını belirtti.
Bursaspor taraftarı Eder Yılmaz da Yazıcı'nın yarım kalan hedeflerinin tamamlanması için büyük çaba sarf edeceklerini bildirdi.

Daha sonra, eski Bursa Milletvekili Ali Kul, dua ettirdi. Törene, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor başta olmak üzere Bursaspor dışındaki bazı takımların formalarını giymiş taraftarlar da katıldı.

ALTIPARMAK CADDESİ’NDE İNSAN SELİ

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı’nın cenazesi Atatürk Stadyumu’ndaki tören ardından cenaze arabasına konuldu. Oluşturulan korteje katılan 10 binden fazla taraftar eşliğinde Yazıcı’nın cenazesi Altıparmak Caddesi’nden Ulucamii’ye getirildi. Ulucamii bahçesinin dolu olması nedeniyle taraftarlar töreni Orhan Camii ve Atatürk Caddesi’nde izleyebildi.

DEMİRÖREN VE ERZİK KATILDI

İbrahim Yazıcı’nın cenaze töreninin Ulucami’deki bölümüne eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat, Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Lig TV Genel Müdürü Kadir Kardeş ile Ertan Özerman, Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, Devlet eski Bakanlarından Cavit Çağlar, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, TFF eski başkanlarından Haluk Ulusoy, Bursaspor’un eski futbolcularından Trabzonsporlu Volkan Şen, sinema oyuncuları Şahan Gökbakar, Oktay Kaynarca, Mustafa Sandal da katıldı.

FİKRET ORMAN DA GELDİ

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Ulucami’deki cenaze törenine katılan bir başka kulüp başkanı oldu. Fikret Orman yaklaşık 20 civarındaki Beşiktaşlı ile törene katıldı.

Ulu Camii’ndeki cenaze namazının ardından Yazıcı’nın naaşı toprağa verilmek üzere Emir Sultan Mezarlığı’na götürüldü.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:31

İLGİLİ HABERLER