Gündem
  • 20.10.2020 12:41

Büyük FETÖ operasyonu.. İki albay 32 subay

Kara Kuvvetleri Komutanlığında FETÖ operasyonunda 34 gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapmasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli 21’i muvazzaf 34 astsubay hakkında gözaltı kararı verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı düğmeye bastı! FETÖ operasyonunda çok sayıda gözaltı...

Son dakika haberi... Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 16 ilde operasyon yapıldı. Aralarında muvazzaf subayların da bulunduğu şüpheliden 20'si yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçlarını Soruşturma Bürosunun yürüttüğü soruşturmada, FETÖ'nün TSK yapılanmasında faaliyet gösteren askerlerin, örgütün sivil mahrem imamlar ile büfe, market gibi kamuya açık yerlerde kurulu ankesörlü sabit hatlardan iletişim kurdukları belirtildi. Bu örgütsel iletişim modeline uygun şekilde ardışık, periyodik olarak yoğun irtibat sağlandığı tespit edilen Jandarma Genel Komutanlığı Personelleri ile kapatılan askeri okul öğrencilerine yönelik soruşturmada FETÖ'nün askeri mahrem yapılanması içinde bulunan 31 şüpheli ile ilgili olarak gözaltı kararı verildiği bildirildi.

16 İLDE OPERASYON

Şüphelilerden 11'inin İstanbul'da, 2'sinin Ankara, İzmir, Kocaeli ve Isparta'da, birer şüphelinin de Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çankırı, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Malatya, Tekirdağ, Tokat ve yurtdışında bulunduğu belirlendi.

31 şüpheliden 3'ünün halen görevde, 2'sinin geçici olarak görevden uzaklaştırılmış personel olduğu öğrenildi. 1 ihraç edilmiş, 1 istifa etmiş, 1 emekli olmuş personel ile 23 eski askeri okul öğrencisinin de şüpheliler arasında yer aldığı belirtildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda İstanbul'da 9, İstanbul dışında 11 şüpheli şahısın yakalanarak gözaltına alındığı, 11 şüpheliyi yakalama çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

2'Sİ ALBAY

Ayrıca şüphelilerden 3'ünün Jandarma Genel Komutanlığı, 2'isinin Hava Kuvvetleri, 9'unun Kara Kuvvetleri, 16'sının Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 1'inin Gülhane Askeri Tıp Akademisi mensubu olduğu kaydedildi. Biri görevde biri emekli 2 albay, istifa etmiş 1 yüzbaşı, biri görevde biri ihraç edilmiş 2 üsteğmen, biri görevde 2'si görevden uzaklaştırılmış 3 astsubayın da şüpheliler arasında bulunduğu belirlendi.

 

Güncellenme Tarihi : 20.10.2020 16:58

İLGİLİ HABERLER