Gündem
  • 26.9.2013 20:37

Büyük firarda şok ayrıntı

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden tünel kazarak kaçan 18 PKK'lıdan 17'si, yapılan çalışmalar sonucu bu sabah yakalandı.

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nde kazdıkları tünelden dün kaçarak firar eden teröristlerin, Bingöl il merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Ortaçanak köyü kırsalındaki Karacehennem Ormanları'nda ele geçirildiği öğrenildi. Kaçan bir kişiyi de yakalama çalışmaları devam ediyor. Güvenlik güçleri, firar eden 18 PKK'lı arasında bulunan Ekrem T.'nin yakalanması için karadan ve havadan operasyonlarını sürdürdü. Tek kalan terörist daha sonra ele geçirildi.
  
TAVANDAN DELİK AÇMIŞLAR
 
Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden dün firar eden ve bugün yakalanan 4'ü hükümlü 14'ü tutuklu 18 PKK'lının iki ayrı koğuşta kaldıkları, bu koğuşlar arasında bağlantıyı sağlamak için tavandan delik açtıkları öğrenildi.
 

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bingöl M Tipi Cezaevi'ndeki firarın sabah yapılan sayımın ardından ortaya çıkmasıyla birlikte tünel fark
  edildi. Tünelin ne zaman kazılmaya başlandığı bilirkişi incelemesinin ardından ortaya çıkacak. Ancak uzmanlar, tünelin kazma işleminin bir yıllık bir iş olmadığı, daha eskiden kazılmaya başlandığı üzerinde duruyor. Firarilerin, tünelden çıkan hafriyatı da lavabo ve tuvalette suyla yok etmeye çalıştığı tahmin ediliyor.
 
Son bir yılda cezaevi kanalizasyonun 2 kere tıkandığı ve Bingöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü vidanjörüyle açıldığı ifade edildi.
 
Birinci kattaki beşinci koğuşta kalan 10, ikinci kattaki altıncı koğuşta ise 8 kişi kalıyordu. Firariler, iki koğuş arasında bağlantıyı sağlamak
  için tavandan açtıkları delikten geçip tünel kazma işine katılıyordu. Yetkililere görünmeden yaklaşık 50 metrelik tüneli tamamlamayı başaran firariler, cezaevi çevresindeki tel örgünün dibinden dışarıya açılan tünelin ucundan dışarı çıktı. Gece karanlıktan faydalanan firariler, güvenlik güçlerine görünmeden tel örgünün yanından geçen sulama kanalı kenarına ve mahalle arasında çamurlu elbiselerini çıkarıp kayıplara karıştı.
 
Bingöl M Tipi Cezaevi'nden dün firar eden 17 tutuklu ve hükümlü, bugün Bingöl Merkez Ortaçanak köyü kırsalında yakalanmıştı.
 
ÇATIŞMA OLMADI VE ATEŞLİ SİLAH KULLANILMADI
 
Bingöl Valiliği, kaçan 18 firarinin yakalanma çalışmalarının hiçbir aşamasında çatışma olmadığını ve ateşli silah kullanılmadığını duyurdu.
 
Valilikten yapılan açıklamada, dün Bingöl M Tipi Cezaevi'nde bulunan 4 hükümlü ve 14 tutuklunun kazdıkları tüneli kullanmak suretiyle cezaevinden firar ettikleri bildirildi.
 
Olayın anlaşılmasından itibaren güvenlik birimlerinin koordineli çalışması ile firarilerin yakalanmalarına yönelik olarak gidebilecekleri yerler
  üzerinde çalışmalar başlatıldığı kaydedilen açıklamada, "Yapılan tespitler sonucunda düzenlenen operasyonda 17 firari Bingöl merkez Ortaçanak bölgesinde yakalanmıştır. Firarilerden 1 kişiyi yakalama çalışmaları devam etmektedir. Yakalama çalışmalarının hiçbir aşamasında çatışma olmamış ve ateşli silah kullanılmamıştır" denildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:41

İLGİLİ HABERLER