Dünya
  • 18.9.2021 16:33

Büyük ihanet!.. İran'ın Ermenilere yardımı belgelendi

İran'dan skandal! Bölgede kameralara yakalandılar

Dağlık Karabağ savaşında Ermeni güçlerine destek veren İran'ın son adımı büyük tepki çekti. İşte bölgede son yaşananlar...Azerbaycan-Ermenistan savaşının yankıları sürmeye devam ediyor. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan "44 günlük Karabağ savaşında sadece Azerbaycan ile savaşmadık, Türk İHA/SİHA'ları, Türk silahları ve Personeli sahadaydı" dedi.

Ermenistan geçmiş Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, Rusya'ya giderken mahkeme kararı gösterilerek Erivan'dan çıkışına izin verilmedi. Koçaryan bölgede Moskova'ya yakın önemli isimlerden. Koçeryan'ı Rusya'daki iktidar partisi istişareler yapmak üzere Moskova'ya davet etmişti

Foto - Gazeteci Ceyhun Asirov'a göre, Azerbaycan'ın Rusya'ya itiraz bildirmesine neden; Ermenistan güçlerine taşınan malzemenin ''Rus Barış gücünün'' kontrolündeki Laçin Koridoru üzerinden gerçekleşiyor olmasıdır.

Gazeteci Ceyhun Asirov'a göre, Azerbaycan'ın Rusya'ya itiraz bildirmesine neden; Ermenistan güçlerine taşınan malzemenin ''Rus Barış gücünün'' kontrolündeki Laçin Koridoru üzerinden gerçekleşiyor olmasıdır.

Öte yandan Azerbaycan, Uluslararası Adalet Divanı'nda Ermenistan aleyhine dava açmaya hazırlanıyor.Bölgede saldırılarını sürdüren Ermenistan'a bir tepki de Türkiye'den geldi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bizim temennimiz Ermenistan'ın ateşkese uyması, herhangi bir yanlışlık yapmaması ve bölgede ateşkesin kalıcı hâle gelmesi, istikrarın sağlanmasıdır." dedi.

Dağlık Karabağ'da büyük hezimetten Rusya'nın yardımı ile kurtulan Ermenistan'da Putin sevgisi büyüyor. Ermenistan genelinde yeni reklam panoları Ermenistan ve Rusya'nın sonsuza kadar birleştiği yazıyor.

Gelelim skandal habere... İran, Ermenistan'a askeri mühimmat taşımaya devam ediyor.

İran TIR'larının Dağlık Karabağ'daki Ermenistan güçlerine lojistik malzeme taşıdığı tespit edildi. Konuyla ilgili Azerbaycan daha önce İran'a nota vermişti.Bugün de Azerbaycan Savunma Bakanlığı, kaçak malzeme taşıyan TIR'lar ile ilgili Rusya'ya mektup yazarak itirazını bildirdi.

Foto - Gazeteci Mete Sohtaoğlu ise önemli bir gelişmeyi paylaştı. Karabağ'da Ermenistan güçlerine malzeme taşıyan iki İran uyruklu tır şoförü Azerbaycan polisi tarafından tutuklandı. Verilen resmi İran kargo belgesi, Hankendi/Stepanakert'i Ermenistan'da bir şehir olarak gösteriyor.

Gazeteci Mete Sohtaoğlu ise önemli bir gelişmeyi paylaştı. Karabağ'da Ermenistan güçlerine malzeme taşıyan iki İran uyruklu tır şoförü Azerbaycan polisi tarafından tutuklandı. Verilen resmi İran kargo belgesi, Hankendi/Stepanakert'i Ermenistan'da bir şehir olarak gösteriyor.

 

Güncellenme Tarihi : 18.9.2021 16:41

İLGİLİ HABERLER