Dünya
  • 10.4.2020 14:31

Büyük şok!.. İnsanlardan tecrit yaşayan Amazon ormanı yerlilerinde Koronavirüs bulundu

Koronavirüs, dünyadan izole yaşayan kabileye de bulaştı

Neredeyse tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını, Amazon ormanlarında dış dünyadan izole bir şekilde yaşayan Yanomami kabilesine bile bulaştı.

Rare Photos of Brazilian Tribe Spur Pleas to Protect It

 Brezilya’nın Amazon bölgesinde dış dünyaya kapalı bir şekilde hayat sürdüren Yanomami kabilesinde ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasına rastlandı.

Brezilyalı görevliler, 15 yaşındaki bir erkekte koronavirüs saptandığını doğruladı, gencin, ülkenin kuzeyindeki Roraima eyaletine bağlı Boa Vista kentindeki hastanede yoğun bakımda tedavi edildiği ifade edildi.

'Yerliler yabancı hastalıklara karşı bir hayli savunmasız'

Durumun ‘çok endişe verici’ olduğunu ifade eden Brezilya Sağlık Bakanı Luiz Henrique Mandetta, yerlilerin yabancı hastalıklara karşı bir hayli savunmasız olduğunu ifade etti.

Yüzlerine sürdükleri boyalar ve piercingleriyle tanınan Yanomamilerin nüfusunun yaklaşık 27 bin olduğu öngörülüyor.

20. Yüzyılın ortalarına kadar dış dünyadan büyük oranda izole bir hayat yaşayan Yanomamiler, 1970'li yıllarda sıtma ve kızamık gibi hastalıklar nedeniyle de büyük kayba uğramıştı.

Brezilya'nın Globo gazetesine göre bu vakayla birlikte ülkede en az yedi yerlide virüs tespit edilmiş oldu. Daha önce de Kokama kabilesinden 20 yaşındaki bir kadına koronavirüs tanısı koyulmuştu.

Avrupa ülkesinde atık sularda koronavirüs izine rastlandı

Belçika'da atık sularda korona virüs izine rastlandıBelçika'da atık sularda korona virüs izi bulundu. Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan korona virüs salgını etkisini sürdürüyor

Belçika'nın kuzeyinde yer alan Flaman bölgesinin su arıtmasından sorumlu şirket tarafından hazırlanan raporda bölgedeki atık sulardan alınan örneklerde, korona virüse ait ribonükleik asit (RNA) izlerine rastlanıldığı açıklandı. Şirket, örneklerin Lo-Reninge, Poperinge, Langemark, Wulpen, Genk, Leuven, Tienen, Aartselaar ve Gent'ten alındığını bildirirken, şirketin İletişim Direktörü Anja de Wit, "Örneklerin hepsine korona virüs testi yapıldı ve sonuç pozitif çıktı. Sonuç virüsün bulaşıcı yönü hakkında kesinlikle hiçbir şey söylemiyor, sadece yayılması hakkında bilgi veriyor" ifadelerini kullandı.Wit, RNA virüsün bulaşıcı yükünü kaybettikten sonra da kaldığını dile getirirken, sanitasyondan sonra suda hiçbir virüs izine ise rastlanmadığını aktardı. Wit, bu sonuçların beklentilerle uyumlu olduğunu da bildirdi.Belçika'da toplam korona virüs vakası 24 bin 983'e, hayatını kaybedenler ise 2 bin 523'e yükseldi.

Güncellenme Tarihi : 11.4.2020 01:35

İLGİLİ HABERLER