Yaşam
  • 15.5.2013 11:22

Büyükburç yeni nesil şarkıcıları bombaladı

Türk pop müziğinin duayen ismi Erol Büyükburç, yeni nesil şarkıcıları eleştirdi. Şarkıcıları kültürsüz olmakla itham eden Büyükburç, “Bir sanatçının yeterince kültürlü olması lazım. Ben yeterlilik sınırında görmüyorum. Hepsi sokak çocuğu gibi” dedi.
Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gerçekleşen, moderatörlüğünü Yeşilçam’ın ünlü oyuncusu Engin Çağlar’ın yaptığı söyleşide Büyükburç, sıcak sohbetinin yanı sıra şarkılarıyla da Fatihlileri coşturdu.
Kendini 18 yaşında hissettiğini belirten Erol Büyükburç, kendisinin de Fatih’li olduğunu söyleyerek, “Fatihte başka bir enerji ve sinerji var” dedi. Kendisinin çok üretken ve kültürlü bir sanatçı olduğunu ifade eden Büyükburç , “Ama haddimi de biliyorum. Neyi, nerde ne zaman yapmam gerektiğini biliyorum” şeklinde konuştu.
Yeni nesil şarkıcıları sert bir dille eleştiren Büyükburç, onları kültürsüz olarak niteledi. Medyanın da bu tür şarkıcılardan reyting aldığını belirten Büyükburç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir sanatçının yeterince kültürlü olması lazım. Ben yeterlilik sınırında görmüyorum. Hepsi sokak çocuğu gibi. Eskiden Müşfik Kenter gibi sanatçılar geldiği zaman onun bir ağırlığı olduğunu hissederdiniz. Güzel sesler ama kültürsüzler. Eşdeğerde yapıtlar yapıp, bunu millete alıştırıyor. Tabii medya da kendine rant sağlayacak noktayı engeller mi?”
Söyleşinin ardından Büyükburç’un filmlerinden oluşan sinevizyon gösterimi izlendi.
(İHA)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:19

İLGİLİ HABERLER