Gündem
  • 31.3.2009 13:33

BÜYÜKÇEKMECE'DE TANSİYON YÜKSEK!

Büyükçekmece Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İlçe Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik CHP'li grup, seçime hile karıştırıldığını iddia ederken, AK Partili yaklaşık 500 kişinin de YSK önündeki bekleyişi sürüyor.

CHP'nin itirazlarının ardından Beylikdüzü'nün belediye başkanlığı oylarının sayımına yeniden başlandı. Bu sırada CHP Milletvekili Çetin Soysal, CHP'nin meclis üyesi adayı Gürsel Tekin, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve CHP'nin Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Vecdet Öz de YSK önüne geldi. Kısa bir açıklama yapan Gürsel Tekin, "Beylikdüzü'ndeki sonuca itiraz ettik, yeniden oyların sayılması için. Buradan sonuç alamazsak, YSK İl'e başvuracağız" dedi. Büyükçekmece'de CHP adayının kazandığını belirten Tekin, bu sonuca da itirazlar olduğunu söyledi.

Tekin'in açıklamasının ardından CHP'nin Beylikdüzü adayı Vedet Öz YSK'ya giriş yapmak istedi. Bu sırada çok sayıda partilinin de binaya girmek istemesiyle birlikte ortam gerildi. Güvenlik güçleri, kalabalık halde içeriye girmek isteyen CHP'lileri uyardı. Grubun ısrarla içeriye girmek istemesi üzerine polis ve CHP'liler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Karşılıklı yaşanan itişmelerin ardından polis, grubu güçlükle YSK önünden uzaklaştırdı.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:38

İLGİLİ HABERLER